bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Erken Olacak
Yazarlar // 10 Eylül 2021 Cuma 08:52

İsmail BAŞARAN

Bunu bilme k için kâhin olmaya gerek yok.

Çünkü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan son zamanlarda seçimin zamanında olacağını söylüyor ya sanırım muhalefetin gazını alıyor ve sah çalışmalarının rakiplerince yavaşlatılmasını arzuluyor. Ancak hiç de düşündüğü dibi olmuyor, siyasi partiler Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çözmüş durumdalar. Sayın Cumhurbaşkanı seçim zamanında diyorsa aklının gerisinde seçimlerin önceden yapılmasının düşüncesi olduğunu biliyorlar.

Koca Cumhurbaşkanı seçim zamanında olacak diyorsa ya partisi daha seçime hazır değildir veya diğer siyasi partilerin rehavete kapılmasını istiyordur. Böylece rakiplerin rehavete kapılması işine gelecek ve seçimleri erkene alacaktır.

Bu baskın seçim iktidara yarar mı, yaramaz. Çünkü CUMHUR İttifakı büyük ve küçük ortak olarak henüz sahada değiller. Bir sıkıntı halkın arasına pek katılmamalarına iktidar milletvekillerinin süreleri Samsun’da dere tepe demeden dolaşmaları bırakmasından da anlaşılmıyor mu bu…

Eğer seçim erkene alınmazsa AK Parti veya MHP ipin ucunu bırakıyor demektir. Siyasetin amaç için araç olarak kullanıldığı hiçbir zaman unutulmamalıdır.

 

AKŞENER ESNAFLARLA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çarşamba’da esnaf ziyareti yaparken, “esnaf sanayicinin ürettiği ürünü satar. Eğer esnaf olmazsa sanayicinin ürettiği ürün elinde kalır, işçi işsiz kalır. Çiftçi üretir; manav satar, esnaf satar. Esnaf olmazsa çiftçinin ürettiği elinde kalır. Bu insanlar nasıl geçinir kimse bilmiyor, bu insanların sesini de kimse duymuyor. Çünkü bu insanlar velinimet değil, hâlbuki esnafta müşteri velinimettir” demişti ya aynen öyle de bunu iktidar biliyor mu? İktidarın umurunda mı işçinin durumu, vatandaşın alım gücünün günden güne zayıflaması?

CHP, İYİ PARTİ, yöneticileri hep halkla birlikteler, halkın dertlerini dinliyorlar. İktidara gelmeleri halinde sorunları nasıl çözeceklerini anlatıyorlar. Halk da liderlerle bir arada olmaktan mutlu görünüyor. Çünkü sorunlarını doğrudan söyleyebiliyorlar ve çözüm yollarının ne olacağını anlıyorlar.

Yeni kurulan siyasi partiler seçim barajını konuşmazken bu konuyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli neden gündeme yaşıyor acaba? Sayın Bahçeli’nin bu baraj konusunda bir çekincesi mi var, acaba mevcut barajı n altında mı kalacağını sanıyor. Hiç merak esme Sayın Bahçeli AK Parti MHP’yi destekler ve ikiniz birlikte o barajı çıkarsınız. Aksi durumda MHP’nin barajı geçememesi halinde CUMHUR İttifakı dağılır ve Başkanlık sistemi de hüsrana uğrar.

İşte bu nedenle baraj aşağıya çekilir, ancak bu durumda da diğer bazı siyasi partiler de bulundukları ittifak içinde iktidarın başına bela olabilirler. Baraj yukarıda kalsa bir dert, aşağıya çekilse bir başka dert olacak. Yani her iki durumda da MHP’nin ve böylece de ittifakın durumu sarsılacak, sonra da hesap verme günü gelecek. Tabi bütün bunlar erken veya zamanında seçim yapılırsa olarak. İktidar seçimleri daha sonraya da öteleyebilir mi, neden olmasın.

 

GÜNÜN SÖZÜ
Gerçeğe yardım ediniz. Gerçek size yardım etmekte gecikmeyecektir. (H. Newman)