bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Erken mi Zamanında mı?
Yazarlar // 2 Şubat 2021 Salı 09:44

İsmail BAŞARAN

“Bir bölgedeki insanlar, yöneticinin vergilerinden, zulmünden yılmışlar, padişaha bir şikâyet mektubu yazmışlar. Ancak daha mektup vilayet dışına çıkamadan, valinin eline geçmiş. Vali de bunun üzerine yöre halkının bütün önde gelenlerini yemeğe çağırmış ve onlara muhteşem bir ziyafet vermiş.

Yemek bitince vali uşaklarına sandığını getirmelerini emretmiş. İnsanların meraklı bakışları arasında, valinin içi altın, mücevherle dolu sandığı açılmış. Vali başlamış konuşmaya:

Ey ahali, görüyorsunuz ki, bu sandığın dolmasına bir karış kaldı. Ne zaman ki bu sandık dolar, benden yana bir zulüm görmezsiniz. Ama unutmayın, yerime başka biri geçerse, o boş sandığı dolduracak, unutmayın!”

Son günlerde bir seçim konusu var gündemde, muhalefet erken seçime gidilmesini istiyor, iktidar ise seçimin zamanında yapılacağını her fırsatta dile getiriyor. Vatandaşın bir bölümü seçimin zamanında yapılması gerektiğini savunurken ki bu savunucular iktidar yanlılarıdır, muhalefet de erken seçimi istiyor.

İktidar neden seçimin mutlaka zamanında yapılacağını söylüyor bilen var mı? İktidarsa bir erken seçime gidilince kaybetme korkusu mu var? Eğer kaybedeceksek iki yıl daha iktidarda kalalım düşüncesi mi var akıllarda.

İktidar böyle düşünüyor da CUMHUR İttifakı’nın tabanında seçim isteniyor mu bu soruyu soruyorum zaman zaman. Samsun’da Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’liliğini her ortamda söylemekten çekinmeyen ve sürekli partisini savunan bir kardeşim var. Hem partisinin hem de vatandaşın içinde olan birisi. İsmini vermeyeceğim burada, bu arkadaşım, kardeşim çok sevdiği MHP’den ayrıldığını söyledi. Gerekçesi ise Türkiye’nin artık iyi yönetilmemesi oldu. Ne pandeminin ne de ekonominin halk yararına yönetilmediğini dile getiriyor. Bu MHP’li arkadaş yüzde yüz desteklediği partisiyle ayrılıyorsa İktidarın durumu gerçekten zorda. Kemik MHP’liler partiyi bırakıp Türkiye’nin geleceğini başka partilerde aramaya başladıysa CUMHUR İttifakı’nın iktidar olamayacağının göstergesidir. Çünkü artık MHP’nin tabanında bir kayma olduğu aşikârdır.

Sadece MHP’de değil bu kayma durumu. AK Parti’den ayrılanların başka siyasi partiler kurmaları da işin cabası, yani MHP gibi AK Parti tabanının da kaydığını gösteriyor. Kısacası artık yüzde elli artı bir durumunun tek başına veya CUMHUR İttifakı ile olmayacağını görenler MİLLET İttifakı’nı bölme uğrası veriyor.

Bütün bu olanlar karşısında İktidar seçimi erkene alamaz çünkü kaybetme durumunda hesap verme zamanı gelecektir. Çünkü TBMM’deki sayı kaybedilirse Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi de zora giderektir. Meclis’te alınacak bir kararla bazılarının saray tutkularının önüne geçilecek ve bazı kanunlar değişecektir. İşte o zaman Türkiye çıkarıldığı rayına yeniden oturacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. (Cervantes)