bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SBB Başkanı Demir'in Doğru ve Yanlış Kararları - 2
Yazarlar // 20 Ekim 2022 Perşembe 10:40

Ragıp GÖKER

Dün bu köşede Embiya Sancak'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan yola çıkarak ''Samsun’da konuştuğunu yaptı, yapmadı veya öyle konuştu, böyle konuşmadı. Polemiklerinin devam etmesi bu kent için talihsizliktir. İşin teşhis ve ilacı, kent bilimi ve geleceğin tasarımıdır.'' şeklinde başlayan ve daha sonra ''Özellikle yık, yerine daha hacimlisini yap yanlışlından uzak durulmalıdır.'' şeklinde saptamalarıyla biten görüşlerinden yola çıkarak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in doğrularıyla yanlışlarından örnekler vermiştim.
Mustafa Demir'in doğrusu da, yanlışı da dünkü yazıda sıraladıklarımla sınırlı değil elbette.
Devam edelim o vakit.
Ve fakat.
Dünkü yazıda belirttiğimiz doğrular ve yanlışları hatırlatalım önce.
Şöyleki;
Doğrusu:
Anakent İş Merkezi'nin yıkılmasıdır.
Yanlışları.
Saathane meydanındaki uygulamalar ve Belediye hizmet binasının yıkılıp yerine ticari yapılardan oluşan blokların kondurulması ile yıktırdığı Yalı Kafe'nin yerine ''Kitap Kafe'' adıyla beton blokların kondurulması şeklindeki uygulamalarıydı.
Bugünkü değerlendirmemize de yaptığı doğrulardan başlayalım önce.
İlki köy yollarını daha kullanılır ve ulaşılır hale getirmek amacıyla yaptığı asfaltlama ve beton dökme uygulamaları ile plajların bakımı ve temizliği için yaptıkları, Mustafa Demir yönetiminin doğruları olarak öne çıkıyor.
Ve fakat.
Birçok da ayıplı iş var ki yaptığı o doru işleri de örtüyor maalesef.
İlk gözümüze çarpan yanlış,içme suyu tarifesine ilk yapılan zamdan sonra tarifeyi enflasyona endekslemesi olmuştur.
Samsun'da su fiyatları bir yıl içinde TÜFE ile yarışır hale gelmiştir.
Biliyorsunuz, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’li üyeler, Ankara'da yönetimin 13 liraya çıkarılan içme suyu tarifesinde damping yaparak tarifeyi 6 liraya indirmişlerdi.
Samsun'da ise içme suyunun fiyatı bu ay itibariyle konutlar için 9 lira sınırına gelmişti.
Mustafa Demir'in en büyük yanlışlarından biri de, 'Kent Park' olarak bilinen İlkadım'ın denizle arasındaki tek yeşil alan olarak bildiğimiz yer üzerine ilçeler için otogar ile 'Kent Yönetim Merkezi' adı altında kütleleri kondurması olmuştur.
Mustafa Demir'in, Büyükşehir Meclisinde Doğu Parkı da içine alan İlkadım sahilinde Kürtün çayına kadar uzanan bölgedeki kent parkları 'Millet Bahçesine' dönüştürme kararı da Samsun kamuoyunun tepkisini çeken kararlarıydı.
Marina'yı unuttum sanmayın.
Mustafa Demir marinayı dolduracağını söylüyor biliyorsunuz.
Marina, Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanlışlarından biriydi.
''Yanlış'' derken, projenin gereksizliğinden söz ediyorum elbette.
Ve fakat.
Samsun halkının vergileriyle yapılmış ve hayata geçirilmiş bir projeydi marina.
Samsun Büyükşehir Belediyesi borç batağındayken ve meclisten sürekli aldığı yetkiyle borcunu katlarken, marinayı doldurup o alan üzerinde ticari yapılardan oluşan bloklar kondurma girişimi de Mustafa Demir yönetiminin tepkiyle karşılanan kararlarından biri oldu.
Siyasetçilerden beklenmez ama yanlıştan dönmenin de bir insan için erdemli bir davranış olduğunu hatırlatarak yazıya son vermek isterim..