bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sayıştay ve Gerçekler
Yazarlar // 22 Aralık 2020 Salı 09:14

İsmail BAŞARAN

Sayıştay Belediyelerle ilgili yapılan harcamaları ve bazı uygulamaların yasalara uymadığını öne sürünce ortalık karıştı. Sayıştay’ın aldığı kararlar arasında İktidar bloğundan olmayan bazı belediyelerin olduğu dikkat çekti.

Sayıştay’ın denetlediği Belediyeler arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi de vardı ve ilginç bulgulara rastlandı. Mevzuata aykırı işlemler yapılmış, işçilere izinler kullandırılmamış, kiraya verilen işyerlerinden bazılarının ruhsatlarının olmadığı ortaya çıktı. Yani vatandaş yaparsa suç ve cezası var, belediye yaparsa suç değil yaptıran ve yapanlara ceza yok.

İhalelerde raporların yeterli incelenmeden yapıldığı ortaya çıktı. Bu arada fonların amacı dışında kullanıldığı da ortaya çıktı.

Buraya kadar olan yapılması gereken, yani SAYIŞTAY görevini yapmış bakalım sonrasına bakacağız. Bütün bunları yapanların yanına mı kalacak yoksa haklarında işlem yapılacak ve gerektiği gibi cezalandırılacak mı?

Cezalandırılma konusuna pek inanmıyorum, çünkü İktidar Belediyesi cezalandırılmaz, en fazla başkan görevden alınmadan istifa ettirilir.

Bu Sayıştay, seçimlerde değişen belediyeleri de inceledi mi, değişen belediye başkanlarına ne yaptırım uygulandı? Samsun’daki değişen belediyeler ve başkanları hakkında acaba bir işlem yapılacak mı?

Hep sorular, sorular. Eğer Türkiye’de yasalar işliyorsa değişen belediyelerin hesapları da incelenmeli ve yapanlar hakkında gerekli işlem uygulanmalı. Samsun’da özellikle Atakum ve İlkadım Belediyelerde de SAYIŞTAY incelemelerini yapabilmeli.

 

CEZAMIZ BİTMEDİ Mİ?

Pandemi süresince kararlar alınıyor, bu kararlardan birisi de 65 yaş üstü olanların hafta içinde sokağa sadece üç saat çıkabilmeleri. Yaşı ileri olanların daha fazla evden çıkmaları virüsün yayılmasına o kadar da yol açmaz. Virüsün yayılmasına yol açacak olan otellerde halkı toplamak yılbaşında etkinlikler düzenlemek olacaktır.

Yaşı ileri olanlar da cezalarını çektiklerini ileri sürüp sokakta biraz daha fazla kalmak istiyorlar, vatandaş artık evde kalmaktan bıkmak üzere.

O nedenle biraz daha sokakta en azından temiz havada kalmaları gerekmiyor mu?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Zalimin sonu gelince zulmü artar, daha da azgınlaşır. (Hz. Ali)