bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Satır Kemiğe Dayanırsa
Yazarlar // 2 Ocak 2019 Çarşamba 12:45

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de İktidar almış eline satırı çeşitli vergiler adı altında vuruyor da vuruyor, bu satırın kemiğe kadar dayanmasını mı bekliyor bilmiyorum.
Soruyorum şimdi; Madem Türkiye komşularından sığınanlara bakacak kadar zengin, neden vergileri artırıyor hükümet?
Bu sorunun cevabını veremiyorum ben.
Belki siz verirsiniz. Sorunun cevabını kolaylıkla verebilmeniz için biraz kopya vereyim size… Vergiler artırılıyor ya… Bunun karşılığında vatandaşa verilenlere de bir bakalım ha…
Vatandaşın çalışarak emek vererek aldığı ücret yoksulluk sınırının bile altında, yani çalışan kesim açlığa mahkûm edilmiş durumda.
Bunun yanında Türkiye’deki idrak sınırı; 0, vicdan sınırı; 0, Utanma sınırı; 0…
Türkiye’nin ekonomik ve ahlaki yönden düzelmesi için çözüm mü arıyorsunuz?
Hep birlikte Suriye’ye geçelim ardından da sığınmacı olarak Türkiye’ye dönelim. Her türlü hakkı elde edelim, istediğimiz gibi konuşalım, gezelim, vergi vermeyelim, vurup kıralım ceza almayalım. Yani ekmek elden su gölden rahatça yaşayalım…
Dünya da bizi kıskansın…

ESNAF KAN AĞLIYOR
Yılbaşı öncesinde durgunlaşan fiyatlar yeni yılın ilk gününde de durgundu. Bir arkadaşın giyim dükkânına girdiğimde öğle saatleriydi.
2018’in alışverişinin nasıl geçtiğini sorduğumda hiç de iyi olmadığını anlat, bu nedenle de giden yıldan mutlu olmadığını dile getirdi. 2019’dan beklentilerini de öğrenmek istediğimde “Kolay değil, iş yerini devam ettireceksin. Fiyatlar almış başını gidiyor, zam gelmeyen bir kalem bile yok” dedi ve umutlu olmadığını söyledi.
Birkaç işyeri olan arkadaşınızla benim yaptığım konuşmayı aynı soruları sorarsanız siz de istatistikî verilerin ne kadar yönlendirici ve hatalı olduğunu görürsünüz.

SADECE İLKADIM MI?
AK Parti ve MHP arasında devam eden Cumhur İttifakı görüşmelerinde AK Parti'nin MHP'ye 2 ilçe önermesi, MHP'nin de İlkadım ilçesi dâhil en az 7 ilçe istemesi görüşmeleri tıkarken, MHP'nin önemli isimlerinden Samsun Milletvekili Erhan Usta, ezber bozan açıklamalarda bulundu.
Usta, İlkadım’da kararlı olduklarını dile getirdi. Artından da bir gözdağı verir gibi oldu: Samsun’da Büyükşehir dahil bütün ilçelerde iddialıyız. Ve de ısrarlıyız.
Usta bu görüşe, taban ve ülküdaşlara güvenerek varmış olsa gerek. Eğer adaylar İstanbul’da olduğu gibi AK Pati Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanırsa tabana nasıl anlatacak bu yanlışlığı Erhan Usta.
Bir siyasi partinin adaylarını bir başka siyasi partinin başkanı açıklarsa ne anlam çıkarılır bundan?

HAYDİ BAŞKANLAR…
Samsun’un Büyükşehir ve de alt kademe belediye başkanları haydi. Milletvekillerinin bir türlü cesaret edemediği ve de açıklayamadığı mal beyanı konusunda bir adım atar mısınız?
Sizler açıklasanız malınızı mülkünüzü kim sesini çıkarabilir?
Haydi, önce kim başlıyor?
Hangi aday bugünden mal varlığını açıklarsa ben o adaya oy vereceğim.

GÜNÜN SÖZÜ
Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiç bir şeyi olmayandır. Schopenhauer