bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Saraydan Tellaklığa
Yazarlar // 19 Ağustos 2020 Çarşamba 18:23

İsmail BAŞARAN

Temel, 4.Murat devrinde, gemiyle Hacca gitmek için Rize'den İstanbul'a gelmiş. Fakat ne yazık ki, Hacca giden gemiye yetişememiş. "Bunda da vardır bir hayır" demiş içinden.

Aylarca yol aldığından toza toprağa batmış, yaralar içinde kalmış, uyuz olmuş. Memleketine dönmeden önce güzelce bir yıkanıp temizlenmek amacıyla bir hamama gelmiş. Yıkanmak istediğini söylediği hamamcıdan ret cevabını alınca sebebini sormuş. Büyük Sultan Murad Han'ın vezirleri vardır hamamda. Kimseyi almamam için emir verdiler, diye cevaplamış hamamcı.

Yıkanmadan bu uyuz illetinden kurtulamayacağını bilen Temel, adeta yalvarmış hamamcıya: İzin ver evladım, bir köşede yıkanıvereyim. Kimseler fark etmez beni.

Hamamcı, Temel'in ısrarlarına dayanamamış, vezirlere görünmeden yıkanması için sıkı sıkı tembihte bulunduktan sonra içeriye almış.

Biraz sonra, hamama, tebdil-i kıyafet, Sultan 4.Murad Han'da gelmiş, yıkanmak istediğini söylemiş. Hamamcı aynı şekilde, tanıyamadığı bu gence de durumu anlatmış, içeri alamayacağını söylemiş. Sultan'ın ısrarları hamamcıyı bir kez daha yumuşatmış, O'nu da sıkı sıkı tembihledikten sonra, Temel'in yanına göndermiş.

Başlamışlar beraberce yıkanmaya. Birbirlerine su döküyor, sırayla sırtlarını keseliyorlarmış. Bir ara 4.Murad Temel'in düşüncelerini öğrenmek amacıyla sormuş:

Sen de istemez miydin şöyle vezir olmayı? Baksana koskoca hamamı kapatmış, gönüllerince yıkanıyorlar. Biz ise şu daracık alanda debelenip dururuz. A be uşağım, demiş Temel. Ha böyle vezir olacaksın da ne olacak?

Şu dünyada öyle bir Sultana vezir olacaksın ki, vezirlerinin bile karşısında tir tir titrediği Sultana, senin uyuzlu sırtını keseletsin...

Yıl 2020 olmuş nedir bu padişah fıkrası demeyin sakı. Türkiye’de kendini padişah sananlar da var, kendilerini padişahın veziri sananlar da var. Kendini boy aynasında görenler, saraylar yaptırıp kendilerine padişah unvan vermek isteyenler var dünyada. Unutmasınlar ki bir gün gelir kendilerini bir hamamda tellaklık yapıp farkında bile olmadan bir hamalın sırtını keselerken bulabilirler.

 

YOLUN SONU MU?

Cumhur İttifakı’ndan seçilen Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu icralarda patlama yaşandığına dikkat çekip

3 milyon 475 bin kişinin yasal takipte olduğunu, işsiz sayısının ise 10 milyon 570 bine yükseldiğini belirtti ve “Siz ne anlatıyorsunuz ?"diye sordu.

CHP'nin bankacılık kökenli Parti Meclisi Üyesi(PM), Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Kamu bankalarına uygulatılan düşük faizli ve uzun vadeli kredi kampanyaları sayesinde Temmuz'da konut satışlarında yaşanan artışın, ekonomik tablo içinde tek başına bir anlam ifade etmediğini ifade etti ve durumun her geçen gün kötüye gittiğine vurgu yaptı.

İktidarın ne yapması gerekiyor bu durumda? Birilerinin özellikle de Maliye’den sorumlu olanların vatandaşla dalga geçercesine gülücükler dağıtması ve insanları laf salatasına boğması yerine gerçekleri açıklamalı.

Artık iktidar gerçekleri söylemeli yoksa “doğruyu söylemeyeni dokuz köyden kovarlar” sözü bakarsınız aniden gerçek olabilir. Musa Eroğlu’nun söylediği parça gelsin aklınıza: Bana ne yazdan, bahardan, Bana ne borandan, kardan, Aşağıdan, yukarıdan Yolun sonu görünüyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Unutma ki, ağzında bal olan arının, kuyruğunda da iğnesi vardır. (John Lyly)