bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Santral de Yapılır
Yazarlar // 23 Eylül 2019 Pazartesi 21:40

İsmail BAŞARAN

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulması planlanan santral ile ilgili sesler yükseliyor. Ses verenlerden birisi de CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kentte Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovalarını 'Tarımsal SİT Alanı' olarak ilan ettiğini belirterek, "Santral projesi buraya kurulamaz. Tarım Bakanı Pakdemirli'yi göreve davet ediyorum "dedi.

Buyurun buradan yakın bakalım. Sayın Hancıoğlu Terme ilçesi yakınlarında kurulan santralin nasıl yapıldığını hatırlamıyor herhalde. Belki de o dönemlerde siyasetle pek ilgilenmiyordu da dikkat etmemişti.

O günleri ve orada yapılan eylemleri yakından izleyen birisi olarak konuya bir de ben dikkat çekmek istedim.

Sayın Hancıoğlu, yapılmaz denilen santral ya yapılır başkaları da alanı yapılır, aklınızdan çıkarmayın. Çünkü Türkiye’de her şey yapılır. Sit alanına da santral yapılır, kıyı kenar çizgisi içine otel yapıldığı gibi, daha neler neler yapılır yaşayanlar görür elbet.

Daha önce SİT alanı ilan edilen bu ovada santral yapılması konusunda Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli konuyla ilgili ne diyor?

Maalesef sesini çıkaramıyor, hava değişiklikleri var ya sesi kısılmış olmalı.

Sayın Hancıoğlu iktidar tarafından verilen sözler tutulmak için söylenmezler,  laf ola beri gele olarak söylenir, vatandaş olarak bu sözlere bizlerin çoğu inanmıyoruz siz de inanmayın.

Samsun'da, Çarşamba Ovası da dahil olmak üzere üç tarımsal ovanın, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nu kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile SİT alanı olarak koruma altına alınmıştı ya, anında çıkarılıverir merak etmeyin.

Türkiye’de sistem “yemek” üzerine kurulmuş hale geldi, “ben yaptım oldu” mantığı 17 yıldır her konuda sürüyor, yargılanan ve ceza alan var mı, yok. O zaman “geç bunları” diyelim ve yolumuza bakalım.

Unutmayalım bazıları için yolun sonu görünmüş vaziyette, o nedenle şimdi yine sınır güvenliğimiz konuşulmaya başlandı…

 

İLKADIM VE KALRIDIMLAR

İlkadım Belediyesi Başkanı Necaattin Demirtaş daha önceki dönemde olduğu gibi işe hızlı başladı.

Yapılan çalışmalarla sokak ve caddeler estetik güzellik kazanıyor. Demirtaş da  “İlçemiz her alanda farklılaşıyor ve güzelleşiyor. Bizlerde özellikle halkımızın yoğun kullandığı alanlara daha estetik bir görünüm kazandırabilmek için titiz çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Vatandaşın gerçekten güzelleştirilmiş sokaklara ihtiyacı var da bu sokaklardaki alışveriş merkezlerine mağazalara girebilecek gücü var mı?

Vatandaşlar iyi kullansınlar, cadde ve sokaklarda gezerken yüzleri gülsün de ellerini ceplerine soktuklarında o yüzler asılmasın.

Hayırlı ve bol alışverişli haftalar…

GÜNÜN SÖZÜ

Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar. Tolstoy