bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samulaş'tan 65 Yaş üstü Uyarısı
Yazarlar // 24 Mart 2020 Salı 14:41

İsmail BAŞARAN

Samsun'da şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanan 65 yaş üstü vatandaşların, corona virüsüne karşı 'evde kal' uyarılarını dikkate almadığı, 19 günlük Mart raporunda ortaya çıktı.

Özellikle 65 yaş üstü yaşını başını almış olanların böyle bir vurdumduymazlık içinde olması gerçekten düşündürücü. Rakamlar sadece otobüslerden elde edilen veriler. Bir de otobüslere binmeyen ve parklarda oturanlar, yollarda gezenler var.

Var da neden bu insanlar konulan kurallara uymayıp hem kendilerinin hem de başkalarının sağlıklarını hiçe sayıyorlar?

Bu sorunun yanıtını vermek zor değil, çünkü yasalar bile 65 yaş üstü insanların taşınmazlarını da devredemeyeceklerini ve satamayacaklarını, bunun için akıllarının başlarında olup olmadığına dair raporları olması gerektiğini söylüyor. Haberlerde izliyoruz, yaşlılar kendilerine tutulan mikrofonlara “bana bir şey olmaz, ne yapayım evde duramıyorum, canım sıkılıyor” diye yanıt veriyorlar çoğunlukla. Salgın hastalığın var olduğu içinde bulunduğumuz günlerde akıl kullanmak gerektirir. Kurallara uyulması gerekir. Her kural deneyimler sonrası elde edilen veriler nedeniyle uygulamaya konulmuştur.

“Adamın lastiği tam akıl hastanesinin önünde patlamış, kaldırıma ancak yanaşabilmiş. Sonraki işlem malum... Kriko, stepne, bijon anahtarı derken, birde bunların yanına talihsizlik eklenince, söktüğü 4 adet bijon yuvarlanıp yağmur mazgalına düşmüş. Mazgal açılır gibi değil, bijonlar görünür gibi değil.

Talihsiz sürücü bir sağına bakmış, bir soluna bakmış, çaresiz duygular içinde kaderiyle baş başa, kaldırıma çökmüş. Olayı en başından beri tımarhanenin demir parmaklıklı penceresinden izleyen bir deli, çaresiz adamın halini bir süre daha acıyarak izledikten sonra seslenmiş; Ulan salaaak! Sen ne yapıyorsun orda öyle?

Sorma birader, lastik patladı ve değiştirirken bijonları mazgala düşürdüm.

Düşündüğün şeye bak! Sök öbür lastiklerden birer tane… Sök hepsi 3 bijonlu olsun.

Adam bir lastiklere bakmış birde deliye ve hemen işe girişmiş. Her şeyi tamamlayıp bagaj kapağını kapattıktan sonra aklı deliye takılmış. Arabasına binmeden evvel dönüp dikkatlice bakmış ve akıl hastanesindeki adama seslenmiş: Senin ne işin var tımarhanede?

Biz burada ‘delilikten’ yatıyoruz kardeşim, ‘salaklıktan’ değil. Yasaklara rağmen sokakta parklarda dolaşan 65 yaş üstü olanlar sizce neden oradalar?

SAMULAŞ A.Ş. bu arada koronavirüs salgını nedeniyle abonman hakkı bulunanların mağdur edilmeyeceğini de belirtti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir. Demir “Abonman hakkı bulunmasına karşın, koronavirüs salgınından dolayı toplu ulaşımı kullanamayan vatandaşlarımız, salgın önlemleri sona erdiğinde kalan Biniş adetlerini ve sürelerini SAMKART Başvuru Merkezi'ne(SBM) başvurarak yeniden kullanabilecekler” dedi.

Bu da bir rahatlatma şekli galiba. Yani ölen ölür, kalan sağlar bizimdir demeye getiriyorlar. Sahi Samsun’da İçme suyunun ölçümleri yapılabiliyor mu, yapılıyorsa sonuçlar Samsunlularla paylaşılıyor mu? Var mı bilgisi olan?

GÜNÜN SÖZÜ

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa o yerde güneş batıyor demektir. (Çin atasözü)