bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'un yeni stadıyla sınavı
Yazarlar // 23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:42

Ragıp GÖKER

Türkiye'nin yurdun dört bir yanında yeni stadyumlar yapılıyor.
Dünyadaki diğer benzerleriyle boy ölçüşecek özellikteki bu yeni stadyumlarda, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi büyük organizasyonları yapabilir düzeye ulaştık.
Gençlik ve Spor Bakanlarımız da yeni stadyumların, bu amaçla yaptırıldığını söylüyor.
Samsun'un Yeni 19 Mayıs Stadyumunun da, FİFA ve UEFA'nın, büyük maçları oynatmak için aradığı bütün özelliklere sahip olduğunu biliyoruz.
Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, bu özelliklere sahip dünyada iki stadyum bulunduğunu, bunların da Arsenal ve Manchester City'nin statları olduğunu söylemişti.
Yeni 19 Mayıs Stadyumuyla gurur duyuyoruz ama futbol sezonu başladığında, sportif faaliyetler yapmak için özellikli stadyumlar yapmanın tek başına yeterli olmadığını anladık.
Yeni stadyumda maç seyretmek son derece keyif verici ama stada girmek için yaşanan çile, Samsun halkına illallah dedirten cinstendi.
Olimpiyat organizasyonu ile açıldı yeni stadımız biliyorsunuz.
Ufak tefek aksaklıklar yaşansa da ulusça yüzümüzü güldüren bir organizasyonu gerçekleştirdik çok şükür.
Samsun, yeni stadyumdaki maç organizasyonuyla ilgili ilk ciddi sınavını Süper Kupa finalinde verdi ama maalesef sınıfta kaldı.
Bu konudaki eleştirilerimi sıralamadan önce Süper Kupa finalinden Samsun ekonomisine önemli bir kaynak akışı sağlandığını ve bundan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.
Neden başaramadık?
Bu soruya yanıt vermeden önce bütün sorunun güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtmek isterim ancak, bu konuda tek başına Samsun polisini de suçlamanın insafsızlık olduğunu bilirim.
Doğru karar verebilmek için şu soruların yanıt bulması lazım.
1- Samsun Emniyet Müdürlüğü kaç X- Ray cihazı istedi, kaç cihaz gönderildi?
2- Emniyet Müdürü'nün istediği özel güvenlik takviyesinin kaçı yerine getirildi?
3-  Çevre illerden istenen takviye polis kuvvetleri, hangi gerekçeyle Samsun'a gelmedi?
Bunlar yerine getirilmeyince, maç öncesi güvenlik toplantısında, güvenliğin sağlanamayacağını anlayan yılların tecrübesindeki polis şefi olan Emniyet Müdürü  ''maç oynanmaz'' diye konuşunca, buna karşın ''bu maç oynanacak, aksi halde ülkeye rezil oluruz'' diyen Samsun Valisi'nin, bir açıklama yapmaması da manidardı.
''Yaşa Mustafa Kemal Paşa'' yazılı pankartın stada alınmamasıyla ilgili tartışmayla başlayan Süper Kupa Finali sonrasında, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, ilgili ilgisiz herkes Samsun Polisini suçladı.

 

POLİS İNTİKAM MI ALIYOR
O maç sonrasında linç girişimiyle karşı karşıya kalan Samsun Polisi, bütün bunların faturasını Samsun taraftarına ödetircesine, Yeni 19 Mayıs Stadyumundaki ilk resmi maçta güvenlik önlemlerini arttırarak, maça gelen herkese adeta ''illallah'' dedirtti.
Şölen havasında geçmesi gereken ilk maç, işkenceye dönüştü yani.
En büyük sıkıntıyı da stadyuma araçlarıyla gelenler çekti.
Bine yakın aracı alacak otopark yaptırılmasına rağmen, stadyum çevresine çok az sayıda araç alındı.
Stadyumun otoparkları boş kaldı yani.
Mesela açılış öncesinde kulüp Başkanı ve müteahhit firma yetkililerince  ''medya mensupları araçlarını buraya park edecek'' denilen alana gazetecilerin aracı alınmadı.
Otoparkımıza bizi almayan polis memurlarının ''Yassah Hemşerim'' şeklindeki tavrı hiç hoş değildi.
Kimin emri olduğunu tam olarak anlayamamakla birlikte stadyumdaki otoparkların büyük ölçüde protokol mensuplarına ayrıldığı anlaşılıyor.

ÇİMLER DÜZELİR
İlk iki maçta stadyumun zeminindeki bozulma herkesin dikkatini çekti.
Bunun tamamen müteahhit firmanın hatası olduğu bilinmelidir.
Çimleri kuyu suyu ile sulamışlar zira.
Bu büyük hata, nemin de etkisiyle zeminin bozulmasına neden olmuş.
Samsunspor, stadyumu henüz teslim almış değil.
Stadyumu eksikler tamamlanana kadar maç başı kiralamasına rağmen, Samsunspor'un Stadyum Müdürü Sinan Hacıyunus, zemini düzeltmek için olağanüstü gayret gösteriyor.
Hacıyunus, milli maç nedeniyle liglere verilecek ara nedeniyle o sırada yapılacak çalışmalarla zeminin büyük ölçüde düzeleceğini söylüyor.

HALA EKSİK VAR
Stadyumdaki eksiklerin tamamlanabilmesi için müteahhit firmanın bir süre daha çalışacağı belirtiliyor.
Samsun Yeni 19 Mayıs Stadındaki eksiklerin tam olarak tamamlanması için müteahhit firmanın en az 4 ay daha çalışması gerekiyor.
Bu arada Süper Kupa maçında koltukların blok halinde kopması da akla ''montaj hatası mı var?'' şeklinde soruyu da akla getirdi.
Stadyum inşaatlarıyla uzmanlaşmış kişiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin, stadyumu teslim alırken koltuk montajın gerektiği gibi yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatıyorlar.
Bilindiği üzere Yeni 19 Mayıs Stadında 33 bin 919 koltuk var. bir vida kaç liradır tam olarak bilemem ama bir koltuğa 4 vidanın eksik takılması halinde yüklenici firmanın, toplamda 135 bin 676 vida tasarruf etmesi anlamına gelir ki, bu da firmanın kar hanesine yazılır.
Bilmem anlatabildim mi?