bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'un Yanında Olmak
Yazarlar // 24 Aralık 2020 Perşembe 10:06

İsmail BAŞARAN

Büyükşehir Belediye Başkanlarının ilk görevleri bırakın kent merkezini bütün ilin yanında olmaktır.  Bu “yanında olmak” ifadesi içinde ekonomi,  kültür sanat, ulaşım, spor, kısaca her tür kılcal ve ana damarlara bulunmaktadır. Samsun Büyükşehir Belediyesi başta Başkan Mustafa Demir olmak üzere yüksek kademelerindeki çalışanları bunu yapıyorlar mı?

İşte bu bir soru işaretidir. Bir söz vardır, “baş nereye giderse ayaklar da oraya gider” derler. İşte bu söze dayanarak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Samsun’da son günlerde Ulaşım işi tartışılıyor. SAMULAŞ uzun zamandır Samsunspor müsabakalarına giden taraftarlardan ücret almıyordu ancak şimdi artık alınacak deniliyor. Eğer müsabakalara yeniden taraftar alınınca ne olacak, taraftardan para alınacak mı?

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve SAMULAŞ yöneticileri unutmamalıdır Samsunspor bu lin marka değeridir ve bu değere sahip çıkılmalıdır. Bu değere sahip çıkmayanlara bu il de sahip çıkmayı bırakır ve önümüzdeki seçimlerde sandığa gömüverir. Samsunspor’un yanında olmak demek sadece müsabakalara gidip şeref tribününde oturmakla olmaz, ilin markası Samsunspor’un yanında olmak ilk sıralarda gelmelidir. Samsunspor’un da sadece yöneticileri ve futbolcularıyla değil taraftarıyla büyük olduğu hatırlardan çıkarılmamalıdır.

SAMULAŞ en kısa zamanda bu karşılaşma günleri taraftarları stada ücretsiz getirip geri götürmelidir, bu kararı daha önce yaptığı gibi yeniden yapmalıdır. Yönetenler de “ne verirsen elinle o gelecek seninle” sözünü akıllarından çıkarmamalıdır.

 

BÜYÜKŞEHİR EL KOYUYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi her yaptığının yanına kar kalacağını sanıyor. Ancak bu hesap birilerinden sorulacak zamanı gelince. Mustafa Demir’in yaptıkları artık vatandaşı bıktırmaya başladı. Her ne kadar kendi partisini destekleyenler yanında gibi görünüyorsa ve seslerini çıkarmıyorlarsa da artık homurdanmalar başladı.  Ah şu Sayıştay, ilçe belediyelerinin el konulan haklarını hemen ortaya çıkarıyor. Son olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Sayıştay’ın radarına girmiş oldu.

Ne yapmış Samsun Büyükşehir Belediyesi: Otopark gelirlerinden ilçe belediyelerine pay aktarma konusu var. Samsun Büyükşehir Belediyesine İlçe Belediyelerinin bu haklarına el koymuş. Bu da Sayıştay raporunda yer aldı.  Şimdi alınan paralar İlçe Belediyelerinin hesaplarına mı yatacak yoksa mahsuplaşacaklar mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir. (Mustafa Kemal Atatürk)