bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'un Unutmaması Gereken
Yazarlar // 9 Ağustos 2021 Pazartesi 15:00

İsmail BAŞARAN

Samsunspor Kulübü Derneği bir karar almış. Kararın hataya geçirilmesi için de çalışmalar sürüyor. Bir çalışma Samsunspor’un hatıra ormanı kurulmasını içeriyor.

Bunun için Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Melis Kalkavan Erdoğan ve Sedat Uygun, Samsun Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek ‘Samsunspor Hatıra Ormanı’ kurulması için girişimlerde de bulunmuş.

Buraya kadar olan bir girişimdir ve alkışlamak gerekir. Ancak önemli olan bundan sonra yapılacaklardır. Samsun’da neleri kararlarının alındığını ve nelerin yapılıp yapılamadığını bilenler bilir, bilmeyenler de bilenlere sorunlar.

Samsunspor Hatıra Ormanı adı kulaklara hoş geliyor da bunun hayata geçirilmesi ne kadar zaman alacak? Trabzon’da KTÜ’ de okuduğu yıllardan bu yana Rahmetli olana kadar görüştüğüm bir arkadaşımın soyadını da taşıyan birinin böyle bir girişim içinde bulunması ayrıca sevindirdi beni. Sedat Uygun da varsa işin içinde bu iş olur. Ancak unutulmaması gereken bir durum var: Sevindirici kararlar almak ne kadar önemliyse o kararları uygulamak da o kadar önemli ve özellikle de Samsun için zor bir yolculuktur.

Yanlış anlaşılmasın kimsenin moralini bozmak için yazmıyorum, ancak hatırlatmak isterim; Kararları almak ne kadar önemliyse uygulamaya koyabilmek de o kadar önemlidir. Özellikle de Konu Samsunspor olunca durum daha da ciddi hal alıyor.

Kurulacak olan ormana, ömrüm yeterse bir ağaç da ben dikmek isterim, Samsunspor sevdalılarının da bu işe destek olacaklarına inanıyorum. Samsunspor’un iyi yönetilip yönetilmediğini tartışmak başka bir durum, kurulacak olan ormana destek vermek bir başka durumdur. Önemli olan kararın alınması ve uygulamaya geçilmesidir. Çünkü Samsun’un bir hastalığı da kararların alınmasında değil uygulamaya geçilmesinde nüksetmektedir. Bu orman nerede kurulacaktır, Orman İşletme Müdürlüğü nereyi gösterecektir?

Samsunspor’un bir yarası da aradan yıllar geçmesine rağmen Kazayla ilgili bir anıtın gerçekleştirilememesi ve yerine dikilememesidir. Bir anıtı dikemeyen bir il ormanı nasıl kuracak ve nasıl bakacaktır? İşte bu nedenle orman fikrinin de güdük kalmasından korkuyordum.

UMUTLU BAŞLAMADIK

Samsunspor hazırlık karşılaşmalarında yönetenleri sevindiriyor mu yoksa düşündürüyor mu bilmem de bana bu sezon için de pek umut vermiyor. Çünkü yıllarını Türkiye Birinci Lig’i ve Süper Lig’inde geçirmiş bir ekip olarak kurulan takım ve aldığı hazırlık karşılaşmaları sonuçları yine düşündürmeye devam ediyor.

Şirketi yönetenler kulübü yönetmeye çalışırlarsa, hatta takımı yönetmeyi kendilerinde hak olarak görürlerse bu sezon da taraftar hüsrana uğrayacaktır. Bir insan parayı çok iyi yönetebilir, işini de iyi yönetebilir ancak “bilmediği işlere” karışmaması gerektiğini de bilmelidir.

Samsunspor’un şirketinin sahibi olan Yüksel Yıldırım bu sezon mümkün olduğu kadar sonuçlar ve takımın kurulması çalıştırılması konularında konuşup taraftarı yanlış yönlendirmemelidir. Sayın Yıldırım, karşılaşmalar öncesinde ve karşılaşmaların sonrasında bırakın açıklama yapmayı soyunma odasının yanından bile geçmemelidir. Başkanın görevi, işi ehline teslim etmek ve sonunda hesabı ona kesmek olmalıdır.

Futbolcu öyle mi oynamış oynamamış mı bu konularda ahkâm kesmek görevi değildir. Şirketlerinde hesabı çalışana mı yoksa çalıştırana mı kesiyor kendileri, üretimde çalışan işçiler patrona hesap vermezler, aslında patron işçilerle değil işin başındakilerle muhatap olur. Yüksel Yıldırım’ın bu konuya bu sezon azami dikkat etmesi gerekmektedir.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir adamın hayal edebileceğini bir başkasının gerçekleştirmesi zor değildir. (Jules Verne)