bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'un Liste Şoku
Yazarlar // 22 Mayıs 2018 Salı 08:53

Ragıp GÖKER

Milletvekili listeleri, bütün partiler tarafından dün Yüksek Seçim Kurulu'na verildi.
MHP' de Erhan Usta, olması gerektiği gibi listenin en tepesine konmuş.

 

MHP teşkilatları Samsun'dan 3 milletvekili çıkaracaklarını söylüyorlar ama Erhan Usta dışındakilerin listeyi tamamlamak için yazıldıkları anlaşılıyor.

CHP'nin listesi ise tam anlamıyla hayal kırıklığıdır.

Köşe komşum, Mehmet Aksoy, üç gün önce ''Milletvekillerinden biri dışarıda kalacaksa, sence kim kalır?'' diye sorduğunda, Hayati Tekin'in dışarıda kalacağını, buna karşın, Kemal Zeybek listede olursa buna şaşırmayacağımı söylemiştim.

Kemal Zeybek'i çok başarılı bulduğum için söylemiyorum bunu.
Samsun halkının kahir ekseriyeti gibi ben de, iki milletvekilinin performansını beğenmeyenlerdendim.

Kemal Zeybek, seçimde para harcayacağı için listededir.

Tıpkı varlıklı bir eşe sahip ikinci sıradaki bayan adayın, para harcayacağına inanıldığı için listeye konulmuş olması gibi.

Çünkü Genel Merkez, teşkilatlara seçim parası göndermeyecek.

Kasadaki paranın tamamına yakını İnce ve Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyaları için harcanacak zira.

Bu arada 81 ilin tamamında kendi adaylarını çıkarmış olsa da, CHP'nin, SP için ayırdığı 6 kontenjandan birini kullanacağı Samsun'daki adayı Hüseyin Şahin'in göstereceği performans ise bilinmiyor

CHP listelerinin hazırlanmasında, her seferinde  ''Samsun'a karışmıyorum'' diye konuşsa da Haluk Koç ve O'na Samsun'dan etki edenlerin izi de inkar edilemez.

AK Parti yine güçlü bir liste çıkardı.

Ahmet Demircan, listenin birinci sırasından geliyor yine.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettirdiği Yusuf Ziya Yılmaz'ın listede seçilebilir bir yere konacağını bekliyorduk ama Erdoğan, listenin 2. sırasına koyarak, siyasette vefa göstermenin önemini bir kere daha hatırlatmış oldu.

Akif Çağatay Kılıç'ı İstanbul 3. Bölge 3. sıraya çeken AK Parti, Çiğdem Karaaslan'ı üçüncü, Fuat Köktaş'ı da, dördüncü sıradan aday gösterdi.

Köktaş'ın listede olmayacağı söyleniyordu ama Samsun'da teşkilata hakim olabilecek ve seçimlerde harekete geçirebilecek tek kişinin de Köktaş olduğu biliniyordu.

AK Parti, CHP'nin Saadet Partisi kozuna karşın, Milli Görüş tabanını tutacak ismin yine Ahmet Demircan olacağını düşünmüş.

Demircan ayrıca, Orhan Kırcalı ile birlikte, Samsun'daki mübadil oylarını da AK Parti'de tutacak güçlü bir isim olarak öne çıkıyor.

Bafra'yı MHP' ve İyi Parti'ye kaptırmamak için Orhan Kırcalı'yı yine listeden 5. sıradan aday gösteren AK Parti, Kamuran Özden'i ise yine listeye koymamış.

Millet İttifakının iki güçlü partisi CHP gibi, İYİ Parti'nin listesi de tam anlamıyla bir bomba.

Birinci sırada, GİG üyesi olan, 21. Dönemde MHP'den Gümüşhane Milletvekili seçilmiş Bedri Yaşar'ı aday göstererek, Genel Merkez Kontenjanı kullanan İYİ Parti'nin, ikinci sıraya İbrahim Özyer'i yazmasına ben şaşırmadım ama İyi Parti'nin listesi, Samsun'da İYİ Partililer dahil, birçok kişi için ''dağ fare doğurdu'' yorumu yapılacak türden oldu.

Ömer Süslü, gazetemize yaptığı ziyaret sırasında Millet İttifakı için ''şu an 3,5 görünüyoruz'' demişti.

Süslü, 4 Milletvekilini çantada keklik görüyor olabilir ama 'Dayı-Yeğen' ilişkisini seçmenlerine bile anlatmakta zorlanacağını düşünüyorum.

Seçime bir aydan fazla bir süre var ama Samsun listelerinde tam anlamıyla çuvallayan Millet İttifakının iki güçlü partisi CHP ve İYİ Parti, meydanı Cumhur İttifakına terk etmiş gibi bir görünüyor.