bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'u Bu Hale kim Getirdi?
Yazarlar // 5 Nisan 2021 Pazartesi 04:48

İsmail BAŞARAN

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlatarak, “Bu süre zarfında gıda ve benzeri gibi zorunlu ihtiyaçlarınızı temin için dışarıya çıkmanız gerektiğinde bunu diğer aile üyeleri ve arkadaşlarınızı yanınıza almadan tek başınıza yapmanızı istirham ediyorum” dedi.

Sayın Dağlı, gerçekten akıl vermiqş vatandaşa. Şunu yapın bunu yapmayın diye uyarmış. Vali olarak uyarmak görevi tabi, ancak bir başka görvi de  Samsun’un lider konuma gelmesinde suçlu olanları bulun gereğini yapmak değil mi?

Samsun Türkiye lideri olana kadar başka Sayın Vali Dağlı olmak üzere diğer ilgililer neredeydiler? Samsun bu liderliği nasıl ele geçirdi, asıl sorglanması gereken ve önlem alınması şart olan konu bu değil mi?

Siz ne kadar diğer illerden kolluk kuvveti getirirseniz getirin salgının önünü alamazsınız. Salgının önünü alabilmek için önce vatandaşın bilinçlenmesi gerekir. Pandeki çıktığından beri Samsun’da görev yapan valiler sadece vatandaşa onu yapın bunu yapmayın demekle yetindiler. Sayın vali, isanların gereksinimleri var, bunların nasıl temin edileceğini neden açıklayıp uygulamıyorsunuz. Sadece yasakları hatırmatıyor ve yasak koyuyorsunuz. Doğradur, görevlerinizden birisi alınan kararların uygulanmasıdır, bunu yapacaksınız ancak vatandaş çalışamazsa ne yiyecek ne içecek?

Samsun’da şyerleri kapalı esnaflara ne kadar yardımda bulunuldu, esnafa yaılan yardımlar geri alınıyor mu alımıyor mu, ve burada faiz uyglanıyor mu bunları da vatandaşın bilme hakkı vardır. Esnaf işyerini açamazsa iş yapamayacak, vatandaş alışveriş yapamayacak, sonrasında para akışı olmayacak, para harcanmayacak. Para harcanmayınca da enflasyon düşecek ardından da çalışanlara ve emeklilere maaş artışları minnacak gerçekleştirilecek.

Türkiye’de pandemi başladığı günden bugünü geçen amanda emeklilerin maaşları üç çeyrek altına ulaştı.

Bune demek diye sormanıza gerek yok siz de biliyorsunuz, fakireşiyoruz. Bu fakileşme Samsun’u da vuruyor elbette.

Sayın Valimize bir soru soralım: Samsun halkına kurumlar, belediyeler aracılığıyla pandemi süresince yapılan yardımları açıklamak iyi olmaz mı, belki rakamlar açıklanırsa vatandaşın da mrali düzelir. O zaman vatandaş “Devlet yanımda, aç kalmayız” diye düşünür herhalde. Acaba sizde açıklayabilecek rakamlar var mı?

LİDERLİĞİ BIRAKMIYORUZ

Samsun’da  il dışından polisler getirilmesine rağmen salgının önü bir türlü alınamıyor. Bunun nedeni ne olabilir. Kurallara uyulmuyor muyoksa  verilen rakamlar mı vatandaşı yanıltıyor.

Samsun’un, haftalık haritada liderliği bırakmadığını görünce vatandaşın da morali bozuluyor. 100.000’de 678,72 ortalama ile Türkiye’nin en kötü ili olan Samsun’un bu kımızı renkten çıkarılması için tam kapanma mı gerekiyor acaba? Yoksa verilen rakamlar gerçek değil mi de kimse bu tam kapanması istemiyor? Tam kapanmada vatandaşa yardım edilmesigerekir, Hükümetin kasasında para mı kalmadı da yardı korkusuyla mı tam kapanmaya gidilmiyor?

Gerekçesi ne olursa olsun bu pandemide Türkiye sınıfta kalmıştır. İktidar suçu sadece vatandaşa yıkmamalı kendisinde de hata aramalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Tilki, kümesi iyi tanıyor diye bekçi yapılır mı? (Truman)