bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunspor ve Seçimler
Yazarlar // 8 Haziran 2021 Salı 12:32

İsmail BAŞARAN

Samsunspor yine Ertuğrul Sağlam problemiyle karşı karşıya kaldı. Önce gitti denildi ardından “ben bırakıp gitmedim” açıklaması geldi Sağlam’dan. Gerçekte ne oldu kimse bilmiyor. Samsunspor kulübünden de bu konuda açıklama yapılmıyor.

Samsunspor ne yapmalı sorusuna gelince yanık kolay. Ertuğrul Sağlam bırakıp gitmeli. Ancak Sağlam bunu yapabilir mi? Bunca yıllık sözleşmesini bir yılda bozar gider mi, yani tazminat almadan ayrılır mı? İşte işin burası çok zor, Sağlam parayı almadan gitmez diye düşünüyorum.

Bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulunmalı. Çünkü Samsunspor’a ve yönetimine taraftar tarafından verilen bir yıllık opsiyon süresi doldu. Süper Lig'i kılpayı kaçıran Kırmızı Beyaz ve Siyahlı takım bu yıl Süper Lig’e çıkmak zorundadır. Samsun halkı iki yıl üst üste bu başarısızlığı kaldıramaz.

İşin bir de siyasi boyutu var. Önümüzdeki sezon sonrası Türkiye Seçim’lere odaklanacak. Seçimi kaybetmeye özellikle de İktidardaki AK Parti ve MHP ortaklığı tahammül edemez. Bu oluşuma en fazla milletvekili ve belediye başkanlığını veren Samsun halkı ve özellikle de Samsunspor sevdalıları takımlarını hangi şartta olursa olsun seneye bu tarihlerde Süper Lig'de görmek isteyecektir.

Yine olmazsa bu sonuç seçim sandığına da CUMHUR İttifakı’nın aleyhine bir durumla yansıyacaktır. İşte o nedenle Samsunspor 2022 yılında yani seçim arefesinde Süper Lig'de olmak zorundadır. Eğer olmazsa, hesap öncelikle Kulüp Başkanı ve yöneticilere kesilecektir.

O nedenle Yüksel Yıldırım ne yapıp edip Samsunspor’u önümüzdeki sezon Süper Lig’e taşıyabilecek bir yönetim, teknik kadro ve kurulacak takım oluşturmak zorundadır. Samsunspor’da bir yenilenmeye ihtiyaç vardır. Gerekli olan  bir başka konu da Yüksel Yıldırım’ın geri planda kalmasıdır. Bir insanın her konuyu bilmesi mümkün değildir, yöneticinin en önemli özelliklerinden birisi de iyi yöneticileri bulup sisteme entegre etmesidir. Eğer Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım bunu yapmazsa Samsun halkı yeniden hüsrana uğrar, tanınan opsiyon da süresini bitirmiş olur.

ÇEVREMİZ TEMİZ Mİ?

Samsun Büyükşehir Belediyesi dahil alt kademe belediyeleri de temizlik ve hijyen olayını bir türlü yoluna koyamıyorlar. Bir örneği de Atakum Belediyesi’nin sınırları içinde yaşandı.

İYİ Parti Samsun'da, çevre harekatı başlattı. İlçe teşkilatları sahil temizliği yaptı, 'Temiz çevre' vurgusu yaptı. iYi Parti teşkilatları, Çevre Günü'nde Samsun'da sahil ve çevre temizliği yaptı. Bu temizliğin bir bölümü de Atakum’da gerçekleşti. Acaba Atakum’da çevre temiz tutulmadığı ve belediye bu konuda yeterince hassas olmadığı için mi?

Diğer belediyeler de bu konuya özen göstermeli özellikle de pandemi döneminde hijyene özel ilgi gösterilmesi gerekirken temizliği es geçmek salgının artmasına neden olabilir. Sadece Atakum’da değil elbette. Samsun’un çeşitli noktalarında kullanılan maskelerin atılması için kutular vardı  da bu kutular kaldırıldı mı acaba kalabalık caddelerde acaba neden görünmez oldu bu kutular?

GÜNÜN SÖZÜ

Terbiyeli adam, terbiyesizle geçinmesini bilendir. (Odison Mizner)