bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunspor Galip Öztürk'ü Neden İstemez
Yazarlar // 18 Ocak 2017 Çarşamba 06:29

Ragıp GÖKER

Samsun’un Türk İş Dünyasına sunduğu çok önemli bir işadamıdır Galip Öztürk.
Sahibi olduğu, Metro Şirketler Gurubunun amiral gemisi otobüs işletmesidir ama Galip Beyin onlarca şirketi var ve bu şirketlerde yüzlerce Samsunlu çalışır.
Mümkün olsa tüm çalışanlarını Samsunlular arasından seçmek istediğini de bilirim.
Samsunspor’a yaptığı yardımlardan Galip Öztürk’ün Samsun sevdalısı olduğunu da anlamak mümkün.
Samsun için yapılacak herhangi bir iş için para yetmiyorsa, yaratılacak kaynak için başvurulacak kişiler arasında ilk akla gelen İsim O’dur.
Eli açıktır yani.
Bu özelliği nedeniyle başı belaya bile girdi aslında.
Elinin açık olma özelliğinden yararlanmak isteyen FETÖ’nün kumpasına bile maruz kaldığı için hapis yatmış, yıllarca da yurt dışında bir nevi sürgün hayatı yaşamıştı.
Yakın zamana kadar Samsunspor’da da yöneticilerin ilk yardım istedikleri kişi Galip Öztürk olmuş.
Eski bir başkan tarafından kulüp gelirlerine temlik koyulduğu için düştüğü darboğaz nedeniyle futbolcu borçlarını ödemekte zorlanan Samsunspor iki yıldır kapalı transfer tahtasını açmak için uğraşıyorken, Galip Öztürk Metro’yu kurduğu günden bu yana Samsunspor’a yaptığı yardım 35 milyon lirayı bulmuş.
Art arda görev yapan iki Spor Bakanı olmasaydı kulübün kapısına çok önceleri zincir vurulmuştu ama Samsunspor’u bataktan kurtaran Spor Bakanının, Samsunspor’a her daim can simidi olmuş Galip Öztürk’e karşı soğuk davranmakta olduğunu duyuyor ve buna çok üzülüyorum.
Fuat Köktaş’ın Galip Öztürk’e tavrını biliyoruz.
Ve fakat
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından FETÖ ile mücadelede örnek gösterilen bir İşadamının, ön seçim sırasında AK Partiden milletvekili aday adayı olmuş şirketindeki yakın çalışma arkadaşını desteklemesi nedeniyle, Bakan tarafından dışlanıyorsa bunu anlamsız bulurum.
Zira Galip Öztürk’ün AK Partililer kadar, MHP’lilere ve CHP’lilere de yardım ettiğini, mesela Haluk Koç’un emrine seçim çalımlarında otobüs tahsis ettiğini biliyoruz.
Önceki gün haber merkezlerine Galip Öztürk’ün, ‘’Neden Samsunspor’la ilgilenmiyorsunuz?’’ şeklindeki bir soruya, ‘’Samsunspor’la ilgilenmemi istemiyorlar’’ diye verdiği cevaba ilişkin haber düşünce ‘’Galip Öztürk’ün Samsunspor’la ilgilenmesi neden istenmez?’’ diye kendime sordum.
Hafızamı biraz zorlayınca, Erkut Tutu’nun,  2011 yılında takımı şampiyon yapmasına rağmen koltuğundan uzaklaştırılarak, Kazım Yılmaz’ın başkan yapılmasıyla ilgili süreçte Galip Öztürk’ün parmağı olduğunu biliyor olmalı diye düşündüm.
Erkut Tutu, bu nedenle Galip Öztürk’e mesafeli davranıyor olabilir.
Ki; Galip Öztürk Samsun’a döndükten sonra ilk ziyaretini yaptığı Samsun’da, Samsunspor’un maçına gelmiş ama Başkan, şeref tribününde Galip Beyin yanına bile gelmemişti.
Erkut Tutu’nun buna rağmen, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmeyeceğini, Batum’a kadar giderek yardım istedikleri Galip Öztürk gibi bir para kaynağını elinin tersiyle iteceğini sanmam.
Erkut Tutu, kulübü yönetirken en büyük destekçilerinden birine tavır almak zorunda kalıyorsa, bir yerlerden baskı görüyor olmalı.
Samsunspor, Galip Öztürk gibi bir desteğini kaybederse çok şey kaybeder, çünkü Bakan dışında kulübe siyasilerden para desteği gelmediğini en iyi Erkut Tutu biliyor olmalı