bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunlu'nun Derdi
Yazarlar // 29 Temmuz 2020 Çarşamba 10:02

İsmail BAŞARAN

Hafta sonunda Sivas’taydım. Eski Sivas ile yeni Sivas arasındaki farkı terazinin kefesine koydum, gördüğüm Sivas’taki gelişim oldu. Özellikle de Çifte Minareler denilen tarihi mekândan çıkıp Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarihi binaya giderken yaşadığım bir gerçeği gözlerimin önüne serdi.

Gördüğüm ve yaşadığım gerçek trafikte Samsun’dan daha ileri bir kentti Sivas. Çünkü Sivas’ta yayaların geçeceği noktalarda kırmızı veya yeşil ışık olmamasıydı. Yayalar yolda karşıdan karşıya geçerken yolun ortasına gelip duruyorlar araçlar geçiyor, eğer devan ediyorsa yayalar bu kez de araçlar duruyorlar yayalara yol veriyorlar.

Mesele ışıkların kırmızı veya yeşil olarak yanmasında değil yayaların sürücülere, sürücülerin yayalara duydukları saygıda veya saygısızlıkta. Bu saygı çerçevesinde yaşanan Sivas’ta ana arter yollarda trafik hiç aksamıyor. Samsun’da

İse ne yayalar ne de sürücüler birbirlerine yol veriyor ışıklara aldırış eden de fazla değil. Kısaca sorun galiba Samsun’da yaşayanların büyük bölümünün birbirlerine saygı duymamasında.

Umarım bunun önüne kısa zamanda geçebiliriz bu şehirde. Bunun için de eğitim seviyemizi yükselmek ve insanlarımızın bu konuda eğitilmesine önem vermemiz gerekir. Sadece eğitim değil sorun. Kentin planlaması da başlı başına bir sorun. Şu anda Samsun Büyükşehir Belediyesini yöneten Mustafa Demir daha önce bakandı, bakanlığı döneminde de bu sorunun çözümüne yeterince eğildiğini sanmıyorum.

Samsun’un batısına veya doğusuna giderken doğu ve batı yönünde trafik ışıkları da bıktırıcı hale gelmiş durumda. Acaba Samsun’da bu yollarda yeşil dalga denilen sistem neden yok, neden trafik her noktada tıkanıyor ve kazalara hatta zaman kaybına yol açıyor. Samsun’da bu işin planlamasını yapacak akıl mı yok, yoksa akıl var da engelleyen mi çok?

YILDIRIM VE BAHATTİN

Bahattin Samsunspor’un en önemli futbolcularındandı, attığı gollerle takımına büyük faydalar sağlamış ve adeta Samsunspor’u bir üst lige taşıyan futbolcuların başında yer almıştı.

Ancak alacağının ödenmediği söylentileri çıkmış hatta, futbolcu parasını istediği için de Yıldırım’ın “Bende kimsenin parası kalmaz” söyleminden sonra kendisine güle güle denmişti. Samsunspor, göndereceği futbolcusunun alacağı varsa hemen ödemelidir.

Hem git diyeceksin hem alacağını ödemeyeceksin, sonra da bende kimsenin alacağı kalmaz diyeceksin. Yıldırım’ın böyle bir çıkışının altında maddiyat olduğuna inanmıyorum. Futbolcu ile yöneticiler arasında olduğunu sandığım bir sorunun Yıldırım’a yanlış aktarıldığı kanısındayım.

Şu sıralarda verilen demeçlere çok dikkat edilmelidir, Yükseklere çıkmak çok zordur da oradan düşmek çok kolaydır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kızgınken karar veren, fırtınalı havada yelken açan bir insandır. Euripides