bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun’dan Uğur Dündar Geçti
Yazarlar // 14 Mart 2015 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Uğur Dündar’ın ismi gibi markalaşmış ‘Arena’ programı her hafta Perşembe günleri Halk TV’de yayınlanıyor biliyorsunuz.
Bu haftaki program da önceki akşam Samsun’dan yayın yaptı.
Atakum Belediyesinin önce salonunu kiraladığı ama sonra parasını iade ederek salonunu vermediği gibi konulara girmeyeceğim.
Atakum Belediyesi ile yaşanan sorun nedeniyle, fuar alanında CHP’nin aday adaylarından Adem Orman’a ait düğün salonunda çekilen o programı salonda izlemedim.
O salona bilerek gitmedim aslında.
Salona gitmeme nedenim programın fuardaki o düğün salonunda çekilmesi değil.
Bütün ısrarlara rağmen Haluk Hoca neden katılmadıysa benim gerekçem de odur.
Program, kişiye özel yapılmış gibi bir algı uyandırmıştır çünkü.
Programın bilinçaltında uyandırdığı algı “Saban Sevinç’i seçin” şeklinde olmuştur.
Durum biraz şuna benzemiş.
Hani eskiden mahalle arasında top oynardık ama top mahallenin zengin çocuğundan birisine ait olurdu da, topla en çok o oynamak isterdi ya.
Aynen onun gibi.
Şaban Sevinç, aday adayı olmadan önce Halk TV’nin Genel Müdürü olarak görev yapmış olmanın avantajını kullanmıştır.
CHP’nin Samsun aday adayları ‘Şaban Sevinç ve diğerleri’ şeklinde ayrılmıştır.
Bu nedenle Arena’da CHP’nin 21 aday adayına ayıp edilmiştir.
Şaban Sevinç programın konuşmacıları arasında değil de aday adaylarının arasında otursaydı benim gözümde de, CHP’li üyelerin gözünde de çok büyür, seçilmek için büyük bir avantaj yakalardı.
Programda, Şaban Sevinç kadar olmasa da aday adaylarına birer cümle ile kendilerini tanıtma şansı bile verilmemiştir. Bu nedenle Arena’da eşitlik, hak, hukuk ve adalet duyguları örselenmiştir.
Ayrıca program öncesi ziyaret için seçilen yerler düşündürücüdür.
Bir kaç ay önce başkanı değişmiş olsa da eski şube başkanının Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki küfürlü eleştirileri hafızalardaki tazeliğini korurken, CHP’nin aday adaylarının da peşi sıra sürüklenerek o derneğin ziyaret edilmesi şık olmamıştır.
Uğur Dündar’ın bunu bilmesi mümkün değil elbette, Samsunlu olmasına rağmen Samsun’dan uzak olduğu için Saban Sevinç de bilmeyebilir ama en azından Şaban Sevinç’in Samsun’da birlikte siyaset yapmaya çalıştığı kişilerin bu konuda bir uyarıda bulunmaları gerekirdi.
Bende kime söylüyorum, Şaban Sevinç’in yanında olanlara bakıyorum da büyük bir bölümü kurultayda Kılıçdaroğlu’nu devirmeye çalışanlardan oluşuyor.
Hal böyle olunca da eski başkanı tarafından CHP’nin genel başkanına sövülen bir derneği ziyaret edip ödüllendirmenin de bir anlamı ve önemi olmuyor haliyle.