bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun’dan Haydi Bismillah
Yazarlar // 6 Ekim 2015 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Başbakan Davutoğlu 1 Kasım seçimleri için ilk mitingine Samsun’dan başladı.
Saat 17 olarak açıklanan miting için Cumhuriyet Meydanına yaklaşık 1 saat geç gelen Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşmasına yaklaşık 1 saat 20 dakika geç başladı.
Başbakan konuşmasına başlarken ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir 19 Mayıs sabahı istikbal ve istiklal için ayak bastığı Samsun’da ‘İstiklalimizin ve İstikbalimizin şehrinden yeni bir başlangıç için ‘haydi bismillah’ diyerek başlıyoruz’’ dedi.
Konuşmasının başında Gençlik ve Spor Bayramına adını veren Samsun’dan Gençlik ve Spor Bakanlarının da Samsunlu olduğuna dikkati çeken Başbakan, olası bir Ak Parti İktidarında Gençlik ve Spor bakanının yine Samsunlu bir milletvekilinin olacağına dair ilk işareti de verdi aslında.
Dün Yener Cabbar Mehmet Aksoy’un ‘mitinglerdeki kalabalıklar sandık sonucunun işaretidir’ görüşüne atıfta bulunarak Cumhuriyet Meydanındaki kalabalıkların partilerin çıkaracağı milletvekili sayısının kaç olacağına dair bir işaret vereceğini yazmıştı.
Dünkü mitingin kalabalığı bir işaret sayılacaksa, AK Parti için 1 Kasım seçim sonuçlarının 7 Haziran seçimlerine göre fazla bir şeyin değişmeyeceğini söyleyebiliriz.
Dün Cumhuriyet Meydanındaki miting için yapılacak il yorum şu olabilir:
‘’Başbakan’ın Samsun’dan beklenen ilgiyi görmedi’’
Miting meydanlarına bakarak Başbakan’ı Cumhurbaşkanıyla ölçmek ne kadar doğrudur ama Ak Parti mitinglerinde seçim sonuçlarını Erdoğan’ın topladığı kalabalıklarla ölçmeye alışmışız ya, yine durumu öyle değerlendiriyoruz.

Davutoğlu mitingini önce Erdoğan’la ölçecek olursak, dünkü kalabalığın ancak Erdoğan’ın topladığı kalabalıkların yarısı kadar olduğunu söyleyebilirim.
Bu meydanda önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu’da konuşacak, tarihi belli olmamakla birlikte Bahçeli de o meydanda miting yapacak.
Değerlendirmeyi o zaman yapmak beki daha doğru olacaktır ama dünkü Davutoğlu mitingini 7 Haziran öncesi Kılıçdaroğlu’nun mitingiyle kıyaslarsak eğer, kalabalığın üç aşağı- beş yukarı aynı olduğunu söyleyebiliriz.
Meydan dışında biriken insanlara bakarak, kimse Ak Partinin sandıkları patlatacağı yanılgısına varmasın.
Çünkü meydanda büyük boşluklar vardı.
Başbakan konuşmaya başlamadan önce mitingin anonsunu yapan kişinin önde birikenleri meydana yayabilmek için yoğun çaba harcadığı gözlerden kaçmadı.
Bu mitinginin Ak Partide bir değerlendirmesi yapılacaktır.
Fut Köktaş dönemindeki mitinglerle Muharrem Göksel dönemi tartıya konulur mu bilmem ama eğer öyle bir değerlendirme yapılırsa Muharrem Göksel yönetiminin başı bir hayli ağrıyacaktır.