bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SAMSUN’DAN DEĞİL İSTANBUL’DAN
Yazarlar // 8 Ocak 2020 Çarşamba 12:41

İsmail BAŞARAN

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, bir TV kanalında Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve getirimlerini izleyicilerle paylaştı. Bu paylaşıma maalesef Samsun’dan değil İstanbul’dan ses yükseltildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yapacağız' dediği Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yaptığı açıklamalara, Samsun'u da yakından ilgilendiren Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nı gündeme getirerek, öneride bulundu. Ancak maalesef Samsun milletvekilleri bu projeyi ağızlarına bile almadı, oysa proje daha önce seçimlerde siyasi malzeme yapılmıştı.

Samsun’un sesini çıkarmadığı bu projeyle ilgili bir Karadenizli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “bırakın Kanal İstanbul’u Samsun Mersin petrol hattını yapın” dedi.

Hatırlarsınız Rusya ile Türkiye bu konuda görüşmeler yapmış ve anlaşmıştı da. Bu hatla Hazar petrolleri Samsun-Ceyhan boru hattıyla beraber Ceyhan'a taşınacaktı.

İki milyar doların üzerinde bir maliyeti söz konusuydu bu hattın bunun da ciddi bir bölümü istimlâklere gidecek Anayolu insanı kazanacaktı. Bunun ciddi bir bölümü istimlâkle ilgili bir bütçeydi.

Ekrem İmamoğlu’nun gündeme getirdiği bu projeyi Samsun Milletvekilleri ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı neden gündeme getirmedi acaba? Yoksa Kanal İstanbul’a karşı seslerini yükseltmemeleri mi istendi kendilerinden. Özellikle AK Parti Milletvekilleri borçlanmalarla yapılacak bu kanalın halkın yararına olduğunu söylüyorlar. Samsun’un milletvekilleri öncelikle Samsun halkının refahını düşünmek zorunda değil mi?

HALK’IN GÜCÜ

Elinizde tuttuğunuz gazetenin de ısrarlı takibi sonucu Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demirin ısrarıyla kapatılan KAFE’nin yeniden kullanıma açılmasına sevinenlerden birisi de benim. Nedeni basit çünkü orası benim de yürüyüş yolumun üzerinde, ara sıra mola veriyordum. Kapanınca da yol değiştirmek durumunda kaldım. Vatandaşların bu konudaki ısrarlı tutumu ve gazetelerin desteğine karşı koyamayan Mustafa Demir tesisin yeniden açılmasına karar verdi.

Bu halkın gücünün ne kadar ön9emli olduğunun da bir kanıtıdır. Vatandaşın birlik olmasıyla üstesinden gelemeyeceği işin olmadığının göstergesidir bu açılış…


GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. Cervantes