bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'daki Belediyeler
Yazarlar // 29 Ocak 2022 Cumartesi 23:43

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı, CHP’li Belediyelerin projelerini engelliyor iddiası koskoca bir yalandır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı, sadece belediye yatırımlarının finansmanında kullanılacak dış kredilerin değerlendirmesini yapar. Yurtiçi borçlanma veya kendi kredileri ile proje üretmek isteyen belediyeler bunun kararını kendileri verir. Konunun hükümet ile de bir ilgisi yoktur” dedi.

Böyle bir açıklamadan sonra CHP’li Atakum Belediyesi’nden bir açıklama beklemek de halkın hakkıdır. Atakum Belediye Başkanı CHP’li Cemil Deveci, Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasından sonra bir açıklamada bulunmak durumundadır. Atakum Belediyesi ne kadar proje üretmiştir ve bunların hangileri Cumhurbaşkanlığı, hangisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından engellenmiştir? Bunları bilmek de Atakum’da yaşayan yurttaşların hakkıdır. Atakum Belediyesi kış ve kar yağışı nedeniyle olumsuz günler yaşanırken ilçe sınırları içinde ne yapmıştır? Özellikle de kırsaldaki mahallelerde yolların kapanmasının ardından yol açma çalışmalarında, vatandaşa gıda maddesi ve yakacak ürünleri dağıtımında neleri devreye sokmuştur, bu işler için Belediye bütçesinden ne kadar harcamıştır?

Sokak hayvanları için yeterli ölçüde mama ve su bırakabilmişimdir, bunları ve benzerlerini yapabilmişse görevlerini yerine getirmiştir, ancak kırsaldan gelen haberler hiç de öyle değil, çünkü Belediye oralarda sınıfta kalmıştır. Elektrik ve doğalgaz dağıtamayacak tamam da en azından kömür ve odun dağıtabilirdi, bunu yapabildiler mi? Bu söylediklerim sadece Atakum Belediyesi için de geçerli değildir. Samsun ilçelerinde merkezde ya da ilçelerde benzeri yardımlar yapılabilmiş midir? Belediyecilik sadece yol açmak değildir, onlar da hangi ölçüde yapılabiliyor tartışılır da, vatandaşa birebir temas önemlidir.

Samsun’da sokak hayvanları da yaşamaktadır. Bu konudaki çalışmalarda İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, besleme noktasına ulaşamayan sokak hayvanları için yaşam alanlarına 690 kilogram kedi maması, 950 kilogram köpek maması ve 50 kilogram kuşyemi bıraktı.

Sokaklardaki canlar da bizlerin canlarıdır. Vatandaş olarak kent merkezinde yapmamız ve bu konuda Apartman görevlilerinin düşünmesi gereken bir başka konu da her binanın kapısının önüne su ve yiyecek bırakmaktır. Madem hep birlikte yaşıyoruz bunu görev bilmeliyiz.

 

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT

Pazartesi son gün, yani 31 Ocak! Vergiyi yatırmazsanız cezaya gireceksiniz.  Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksit ödemesi 31 Ocak Pazartesi günü bitiyor. Aynı zamanda kar yağışı nedeniyle ertelenen KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri için de son gün 31 Ocak.  MTV taksitini yatırmayanların borçlarına ilk etapta faiz uygulanıyor, ikinci taksitte ödenmezse kişinin banka hesaplarına haciz işlemi başlatılıyor.

Vergisini ödeyemeyenlerin hesaplarına el konulunca ne olacak?

Hesaplara yatırılan maaşlar bloke edilecek, sonrasında vatandaş elektrik ve doğalgaz borçlarını ödeyemeyince hem karanlıkta hem de soğukta kalacak. Benim vergimle devletten maaş alanlar gül gibi geçinecekler çünkü onlar sarayda ve yüksek maaşlarla çalışıyorlar. Çünkü onların vergi ödemek gibi dertleri yok, ekmek elden su gölden yaşıyor çoğu.

Halbuki sistem değiştirilmeli, konuk ağırlamanın dışında sarayda oturanlar da yemek ve ısınmak için harcadıklarını maaşlarından ödedikleri zaman halkın neler çektiğini anlayacaklar. Önce Türkiye’de sistemin değişmesi ve tüm üst düzey  grevlilerin konutlarındaki giderleri kendilerinin ödemesinin sağlanması gerekir.

 

GÜNÜN SÖZÜ
İnsan konuşacağı şeyden kırk kat fazlasını bilmiyorsa, konuşmamalıdır.(Dale Carnegie)