bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Yangın Önlemleri Var mı?
Yazarlar // 5 Ağustos 2021 Perşembe 09:37

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin çeşitli noktalarında çıkan yangınlar diğer olumsuzluklarımızı unutturmasın. Yangınlar ciğerlerimizi yakıyor tamam da Türkiye’nin diğer olumsuzluklardan uzaklaşmaması da gerekiyor. Hepimiz yangın konuşuyoruz, Yangınların nasıl çıktığı veya çıkarıldı-ı konusunda söz söylemeyen kalmamış gibi. Hükümet üyeleri yangınları doğa olaylarına bağlarken söndürülmesi için yapılan çalışmalardaki olumsuzlukları unutturmaya çalışıyor. Muhalefet ise bu olumsuzlukların neden giderilmediğinin de sorgulanması gerektiğini dile getiriyor.

Evet neden Türkiye yeterince yangın söndürme uçaklarına sahip değil, neden Türk Hava Kurumu’nun uçakları hangarlarda duruyor, neden yangın söndürme uçaklarımız yokken üç bakan Rize’deki sel felaketine üç ayrı uçakla gidiyor?

Biz bunları sorgulamadığımız için mi başımıza bu felaketler geliyor? Başımıza gelenleri Allah’a yüklemek adet haline gelmiş, seller Allah’tan oluyor. Allah mı bize ağaçları kesin ormanları yok edin diyor? Elbette hayır, siyasilerimiz dağlarda ormanları talan edip maden aranmasına izin veriyorlar da ondan.

Ormanlarda yangınlar neden çıkıyor? Her tarafta konutlar yapılıyor, Orman Bakanlığı ormanların bakımlarını yapmıyor, belki de ormanların yanması bazılarının işine geliyor. Biz buradan soralım, Samsun’da da ormanlar var, bu ormanlarda çıkabilecek bir yangının söndürülmesi için yeterli donanım var mı Samsun’da? Bırakın uçakları Samsun gibi ormanlık alanları çok olan bir bölgede çıkabilecek yangınları söndürmek amacıyla konuşlandırılmış helikopter var mı? Soruların neredeyse tamamına “hayır” denilir. O zaman bir şeyler ya yapılmıyor ya da yapılması engelleniyor. Bu olumsuzlukların sorumlusu vatandaş veya muhalefet değil Samsun’u siyaseten yönetenlerdir.


YANGINLAR VE PARALI GEÇİŞLERİ

Yangınlar çıktı ülke oraya odaklandı sonrasında döviz ve hayat pahalılığı unutuldu. Ancak bu konu unutulmamalıdır.  Döviz ucuzlamayınca zaten yüksek olan dış ticaret açığımızı biraz daha yükseltmek durumundadır.

İktidarın döviz bazlı müteahhitlere ödedikleri bizleri daha çok sıkıntıya itiyor. Türkiye’de olumsuzluklar yaşanırken İktidar bir karar alıp müteahhitlere ödenen yol geçişleri köprü geçişleri gibi ödenekler ötelenip yangın söndürme uçakları alınamaz mı, helikopterler alınamaz mı? Alınır da bu müteahhitlerin arkasında kimler var onu bilmiyoruz vatandaş olarak. Öğrensek de kimleri nasıl zengin edildiklerini bilsek.


GÜNÜN SÖZÜ

Hayat bir öyküye benzer, önemli yanı eserin uzun olması değil iyi olmasıdır. Seneca)