bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Vali Olmak
Yazarlar // 23 Mart 2018 Cuma 07:17

Ragıp GÖKER

Vali Osman Kaymak’ı, geldiği ilk günlerde, Samsun Basınıyla tanışması sırasında söylediği bir söz nedeniyle çok eleştirmiştik ama özellikle Samsunspor’u kurtarmak adına gösterdiği olağanüstü çabayla Samsunluların gönüllerini fethetti.

Ve elbette bizim de.

Samsun’da Vali olmak zordur zira.

Nüfus yapımız homojen değil çünkü.

Herkes ayrı telden çalıyor bu şehirde.

Samsun Valisi Osman Kaymak, kendi deyimiyle ‘Samsunspor’u çukurdan kurtarmak’ için çabalarken, Samsun nüfusunu oluşturanların büyük çoğunluğu için Samsunspor çok önemli değildi.

Varsa, yoksa Fenerbahçe.

Ya da Galatasaray.

Veya Beşiktaş.

Bir o kadar insan için de bu şehirde Trabzonspor, Samsunspor’dan daha önemli bir takımdır.

Bunun en acı tarafı da, bu takımın formasını terletenlerin yanı sıra, kulüpte teknik sorumlu olarak görev yapmış ve hatta kulübü kimi zaman yönetmiş olanlar için bile böyledir maalesef.

‘’Samsun sahipsiz şehir’’ diyoruz ve bundan dert yanıyoruz ya sürekli.
Bu duyguya neden olan unsurlardan biri ve belki de en önemlisi şehir bilincinin ve şehre bağlılığın çok güçlü olmamasıdır.

Şehrin sahibi bu şehirde yaşayanlardır oysa.

Muammer Güler, Samsun halkındaki bu duygunun güçlü olmadığını fark etmiş olmalı ki, Samsun Valisi iken, ‘’Samsunlu olmak yetmez, Samsuncu olmak gerekir’’ demişti.

Vali Osman Kaymak’ın, Bayburt doğumlu olduğunu biliyorum.

Bir insan için doğduğu yer kadar, doyduğu yerin de önemli olduğu söylenir ya, Samsun Valisi bu tanıma uyan en çarpıcı örnektir.

Mesleğe başladığım yıllarda Samsun Valisi Haydar Özkın dı.

Bu sürede Rahmetli Haydar Özkın ile Osman Kaymak arasında 18 Vali görev yapmış.

‘’Kaçı hatırında?’’ diye sorarsanız.

Samsun’un ve dahi benim hafızamda iz bırakanlar arasında Fahamettin Altun’u hatırlarım evvela.

Allah’tan uzun ve sağlıklı bir dilediğim Altay Utkan da gelir aklıma.

Mustafa Gönül de iz bırakan Valilerimizden olmuştur.

Rahmetli Erdoğan Cebeci’nin de bu şehirle güçlü bağları vardı.

Ki, kızı hanımefendi daha sonraları Vali eşi olarak geldiği Samsun’da, Eşi Vali Hüseyin Aksoy’la birlikte bu şehirde izini bırakmış devlet görevlilerindendir.

Hasan Basri Güzeloğlu, Yüksel Çavuşoğlu ve Muammer Muammer Güler’i de, şehre sundukları katkı nedeniyle minnet duygularıyla anıyoruz her daim ama Osman Kaymak’ı anarken, diğerlerinden farklı olarak ‘’bizden biri gibiydi’’ diyeceğiz.