bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Suyu Çıkan Su!
Yazarlar // 14 Mayıs 2020 Perşembe 00:50

İsmail BAŞARAN

“İşin suyunu çıkardınız” diye bir tamlama vardır ya aynen öyle. Samsun’da işin suyu çıktı. Millet açlıkla boğuşurken, giderler geliri üçe beşe katlarken Samsun Büyükşehir Belediyesi de yaptığı zammı bir türlü geri alıyor. Çevre illerdeki Belediyeler, su fiyatlarında indirime giderken Samsun’da indirimin lafını bile eden olmuyor.

Su fiyatlarının artışı, açılmasına izin verilen berberleri de zor durumda bırakıyor. Tıraş fiyatlarını eskisi gibi mi tutacaklar zam yapacaklar mı esnaf şaşırmış durumda. Tıraş olanın yüzü saçı yıkanacak, su fazla kullanılacak ancak fiyatlar eskisi gibi kalacak. Olmuyor işte, esnaf düne kadar işyerini açamamaktan dertliydi bugün de giderlerin yüksek olmasından dertli. Giderler yükselince haliyle müşteriye yansıtılacak, sonra adı da fırsat bilip zam yaptılar denilecek ve esnaf vatandaşın önüne atılacak. Ne olurda yani Samsun Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarında indirime gitseydi?

 

SAMSUN KORONA ÜSSÜ MÜ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 ilde daha giriş çıkış ve seyahat yasaklarının kaldırılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada 9 ilin içerisinde Samsun yer almadı.

Nedeni ise söyle açıklandı: Samsun’da halen yüzün üzerinde aktif korona hastası tedavi ediliyormuş. Yoğun bakımlarda 20 civarında hasta varmış da o nedenle Samsun’a giriş çıkış yasaklanmış.

Bu hastalar, hastalığı Samsun’da mı kapmış yoksa hasta olarak Samsun dışından uçaklarla mı getirilmişler? Hatırlarsınız Samsun’a gece yarısı uçaklarla yurt dışından getirilenler olmuştu, acaba getirilenler hastamaydı?

Eğer getirilenlerde hastalık vardıysa Samsun’a neden getirildiler? İlle Samsun’a hastalık yayılsın mı isteniyordu, son yapılan seçimlerde Atakum ve İlkadım Belediyelerinin kaybedilmesinin acısı vatandaştan bu yolla mı çıkarılmak isteniyor? Salgın ortaya çıktığında umrecilerin Samsun’a getirilmesi de bir planlama mıydı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta zor olan iki şey vardır: Biri, insanın kendine iyi bir ad sağlaması, ikincisi de bu adı sürdürmesidir.  (Robert Schumann)