bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Su Ucuzlayacak mı?
Yazarlar // 6 Kasım 2021 Cumartesi 15:11

Ragıp GÖKER

Samsun'da içme suyuna 2019 yılındaki yerel seçimler öncesi eski Başkan Zihni Şahin tarafından içme suyuna yapılmış yüzde 15 oranında indirimin, yeni Başkan Mustafa Demir tarafından iptal edilip, yüzde 25 oranında zam yapılması ve üstelik bu uygulamanın enflasyona endekslenmesine dair karar Avukat Arzu Sabuncu tarafından mahkemeye taşınmıştı biliyorsunuz.

Önceki ay görüşülen karar duruşmasında mahkeme içme suyuna yapılan zamma dair meclis kararını iptal etmişti.

Şimdi bu yazıyı okuyanlar ''Neden çelişkiye düşüyorsun. İptal edilen zam kararını Başkan Mustafa Demir almamış ki, Büyükşehir Meclisi almış'' diyenler olacaktır.

Doğrudur.

Bu türden kararlar meclislerden çıkıyor.

31 Mart sonrası uygulamaya konulan o zam kararı da Büyükşehir Meclisinden çıkmıştı.

Ve fakat.

Sende, bende biliyoruz ki, meclislere gelen karar tasarıları yönetimler tarafından gönderiliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen o zam kararı da Başkan Mustafa Demir'in onayından geçmeden meclise gelemezdi.

Dolayısıyla o zam da Mustafa Demir tarafından yapılmış oldu.

Bunda mutabıkız sanırım.

Şimdi ne olacak?

Mahkeme kararları herkesi bağlar.

Hukuk öyle diyor.

Davayı açarak, su zammının iptalini sağlayan Av. Arzu Sabuncu, kararın peşini bırakmayacağını, bu ay gelmesi beklenen su faturalarının geri alınmış zam kararına göre düzenlenmemesi halinde Büyükşehir ve SASKİ yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylüyor.

Ancak, son yıllarda mahkeme kararlarını uygulamamak için yönetimler tarafından türlü manevraların uygulandığını da görüyoruz.

Doğalgaz ve elektrik faturaları geldi ama yeni su faturaları henüz gönderilmedi.

En azından bu yazının yayına hazırlandığı saate kadar yeni bir fatura almadık.

Belediye zaman kazanmaya mı çalışıyor bilmiyorum.

Tahminim o dur ki;

Büyükşehir ve SA SKİ bu mahkeme kararına direnecektir.

Mahkeme kararlarının herkesi bağladığı gibi belediye yönetimlerini de bağlayacağı ilkesine rağmen, bugüne kadar yönetimler tarafından atılan bir geri adıma rastlamadık.

Bunun için Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından taşındığı mahkemece iptal edilen Kültürpark’taki Kent Yönetim Merkezi Projesinin, Büyükşehir tarafından tadil edilerek başka bir uygulama gibi gösterilerek, projenin uygulanmasındaki  Büyükşehir direncini bu duruma örnek gösterebiliriz.

Arzu Sabuncu geri alınmasını sağladığı zam kararına göre SASKİ'nin bu ay itibariyle indirimli su faturası göndermesini sağlamaya çalışıyor.

Minnettarız.

Ve fakat.

''Minnettarız'' demekle iş bitmiyor.

Samsun halkı olarak Arzu Sabuncu'yu, Samsun halkı için verdiği bu haklı mücadelesi için yalnız bırakmamalıyız.