bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Şemsiyesiz Gezmeyin
Yazarlar // 30 Ağustos 2021 Pazartesi 18:46

İsmail BAŞARAN

Hangi parti sempatizanı olduğunu bilmem de vatandaş Samsun'da burnundan soluyor.

Okul servislerine yüzde 16 zam uygulanırken, tramvay ücretleri de enflasyon oranında zamlanınca bu enflasyon oranlarının maaş zamlarına neden yansımadığı günün konusu oldu. Vatandaş burnundan soluyor, zamlara tepki gösteriyor ve “Ekmeğe, suya, elektriğe, dolmuşa, otobüse, tramvaya zam geldi. Ne yapacağımızı şaşırdık ” diyor.

Vatandaş derdini AK Partili siyasilere söylediğinin dikkate alınmadığından da dert yanıyor. Bazı vatandaşlar ise AK Parti'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'da bir miting düzenlemesini ancak bindirilmiş birliklerin alana toplanmamasını istiyor. O zaman gerçeğin ortaya çıktığını Sayın Cumhurbaşkanı'nın da gözleriyle göreceğini iddia ediyorlar. Bu demektir ki vatandaş artık bıkkın durumda, sesini çıkarmıyor, AK Parti'li yöneticiler de sevgiden mi korkudan mı bilinmez ses yükseltemiyor. Son günlerde halk arasında bir şemsiye işidir aldı başını gidiyor. Vatandaşlar şemsiyesiz gezilmemesini yeni zamların başlarına düşebileceğini alay konusu yapıyor.

Zamların çoğu da AK Parti tarafından yönetilen Büyükşehir belediyesince uygulanıyor. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü dolmuş hatlarının ücreti tam kişi 3,5 Tl’den 4 Tl’ye, öğrenci ücreti ise 3 Tl’den 3,5 Tl’ye yükseldi. 3 TL olan halk otobüsü fiyatı 3,5 Tl’ye çıktı.

Kısacası vatandaşın maaşına zam yapmayanlar vatandaşın cebinden alacaklarına yüzde onun üzerinde zam uyguluyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'na bir uyarıda bulunuyorum: Belediye hizmet için vardır. Hizmet ederken de kendi kasasından vatandaşı destekler. Okul servislerine yüzde 16 zam uygulanırken, tramvay ücretleri de enflasyon oranında zamlandı. Zamlara tepki gösteren vatandaşlar ise, “Ekmeğe, suya, elektriğe, dolmuşa, otobüse, tramvaya zam geldi. Ne yapacağımızı şaşırdık ”  diyor. Ey vatandaş daha çok şaşıracaksınız, çünkü biat ediyorsunuz. Vatandaşın büyük bölümü Samsun'da yapılan zamlara seslerini bile çıkarmıyor sadece kendi aralarında homurdanıyorlar.

Hele bir sandık gelsin de bakalım neler olacak Samsun’da, artık insanların büyük bölümünün dini duygularıyla oynanın kandırılacağı dönem de bitti, çünkü vatandaş sadece karnını nasıl doyuracağını düşünüyor. Buda biat dönemini, yani “aç bırak, yardım et ve oyunu al” sisteminin işlemeyeceğinin ortaya çıktığının göstergeleri ortada.

 

DONDURMA ŞENLİĞİ

CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, 30 ağustos Zafer Bayramı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin 'Dondurma Şenliği' düzenlemesini eleştirdi. Telatar, "milli Bayramlarımızla alay edilmesini, küçümsenmesini kabul edemeyiz "dedi.

Bugün 30 Ağustos benim için zafer bayramı ancak bazıları için yenilginin adı olabilir, o nedenle de kutlama yerine dondurma şenliği yapabilirler. Ancak Zaferi kutlamak istemeyenlere bunun hesabı devir değişince sorulur. Bu tür kafa yapısındaki insanların büyük bölümünün ne yapacaklarını merak ediyorum. Bir de soru sorayım şenliği düzenleyenlere: Dondurma ısırarak mı yoksa yayarak mı yenir? Ben mi, dondurma yemem çünkü şekerim var.

 

YILDIRIM, ARTIK SUS

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “Nurullah’ın ilk 11’de olmamasını sürpriz olarak karşılamadım. Nurullah maça çıkınca hırsını kaybediyor. Yedek kalınca o hırsı tekrar kazanacak” dedi.

Vay be Yüksel Yıldırım futbol konusunda uzman olmuş da görüş bildiriyor. Artık sus, bu konularda konuşma. Yüksel Yıldırım’a sezon başı önerisi: Başkan olarak kal, şirketini ve şirketleştirdiğin Samsunspor Yılport’u yönet, buna bir sözüm yok da sonuçlarla oyunla ilgil bir görüş bildirme sıcağı sıcağına. Nurullah ile ilgili söylediğine acaba Teknik Direktör katılıyor mu? Mehmet Altıparmak işini yapsın, futbolcuları herhalde senden iyi tanıyordur. Yok, her şeyi biliyorsan takımı da sen yap başkan.

 

30 AGUSTOS ZADER BAYRAMI KUTLU OLSUN