bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Operasyon
Yazarlar // 16 Ağustos 2018 Perşembe 07:38

İsmail BAŞARAN

Operasyon ve görevden alma denilince hep akıllara AK Parti geliyor. Bunun yanlık bir algı olduğu CHP’nin son hareketiyle ortaya çıktı.

CHP de bu sisteme kenarından da olsa uydu. Ancak biraz farklı yaptı bu operasyonu.

CHP Samsun İl Başkanlığında bir hafta önce İl Başkan Yardımcılarını görevden almıştı. Yeni açıklanan görev dağılımında kurultay talep eden ve İnce'ye gönül vermiş üç başkan yardımcısı, pasif göreve yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Bu haberi duyunca demokrasinin sadece AK Parti’de işlemediğini savunanlar yanılmış oldu.

Demokrasiyi sonuna kadar savunan ve Adalet için insanları yollara döken bir partide demokratik davranmamak çok şaşırttı.

Neden yani kimse çıkıp da Genel Başkanlık için aday olamayacak mı? CHP’nin derlenip toparlanması ve iktidar olamazsa da kuvvetli bir muhalefet olması için Kılıçdaroğlu’nun hastalanması veya ölmesi mi gerekiyor.

Samsun’daki bu operasyon ile seçilmiş olmayan atanan başkan kendi yerini sağlamlaştırmak mı istiyor acaba?

Gelelim devamına; Acaba operasyonlar ilçelere de sıçrayacak mı?

İlçelerde de başkanlar veya yönetim kurullarında değişiklikler yapılacak mı?

Bu iş amiyane tabirle dere geçerken at değiştirmeye benziyor. Seçim kaybeden başkan ve yönetimlerin değişmesi gerekebilir, ancak bu yeni bir baskıns seçime giderken mi olmalıdır acaba, işte yanıtlanması gereken soru da budur.

 

YAP İŞLET PARALI

Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişlerin ücretsiz olmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Oh, vatandaş rahatlayacak.

Bu karar bütün köprü ve yolları kapsayacak mı?

Elbette, yap işlet devret ile yapılanlar bu uygulamanın dışında kalacak.

Karayollarının almayacağı paralar işletenlerin cebine girmeye devam edecek.

Karar aynen şöyle:

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Kurban Bayramı dolayısıyla 18 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00'dan başlayarak, 27 Ağustos Pazartesi saat 07.00'ye kadar "yap-işlet-devret" projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Hayırlı olsun, işte yap işlet Devrek formülünün Türkiye’ye yani Vatandaşa attığı kazığı gördünüz değil mi?


MİLLET CAHİL KALIRSA
Padişah ile vezir tartışmaya başlamış. Padişah vezire, "En büyük ve en güçlü olan benim. Sen benim emrimdesin!" demiş. Vezir, "Hayır ben büyüğüm. Ordunun başında ben savaşıyorum, sen sadece mühür basıyorsun" diye itiraz etmiş. Tartışma uzayınca Padişahla vezir, bir çobanın yanına gitmişler ve konuya hemen girmemek için çobana sormuşlar:

"Senin koyunun mu büyük, ineğin mi?"

Çoban şaşırmış şaşırmasına da, soranlar da Padişahla vezir.

"İneğim" demiş.

"Keçin mi büyük, öküzün mü?"

Çoban "Öküzüm tabii" deyince, asıl soruyu yöneltmişler çobana:

"Söyle bakalım, Padişahın mı büyük, vezirin mi?"

Çoban hiç düşünmeden yanıt vermiş:

"Vallahi ben bu hayvanları tanımıyorum!"

Bu yukarıdaki fıkra millet cahil bırakmak için eğitim sistemini her yıl değiştirenler tarafından iyi okunmalı ve uygulama sistemlerinin sonuçlarının kendilerini hangi cevaplarla karşı karşıya bırakacağını hatırlatmak içindi.

GÜNÜN SÖZÜ

Hakların mahkûm edildiği bir ülkede, bütün doğruların yeri cezaevidir. Henry David Thoreav