bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Neler Oluyor
Yazarlar // 29 Ocak 2021 Cuma 15:42

İsmail BAŞARAN

Yaklaşık bir yıl önce Bafra bölgesinde Subasar ormanlarının bulunduğu kuş cennetinde, yani her tarafı su olan bir yerde kocaman ağaçlar bulunan alanda yangın çıkmış ağaçlar yanmıştı, maalesef bu yangının doğal afet denilerek üstü kapanmıştı. Aradan zaman geçti şimdi de benzeri bir yangın Terme ilçesinde yaşandı.

Yalı Mahallesi'nde akşam saatlerinde sazlık alanda yine yangın çıktı ve söndürme çalışmaları başladı. Bölgedeki yangın vatandaşlar tarafından büyümeden görüldü yangını meydana geldi. Yangını fark eden mahalle sakinleri durumu bildirdi.

Ancak bölgenin sulak ve bataklık olması nedeniyle itfaiye araçları müdahale edemedi. Bu arada yine aynı saatte Çarşamba ilçesine bağlı Demiraslan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın daha meydana geldi. Bu yangınlar sulak ve bataklık alanda olunca Büyükşehir itfaiyesi de müdahalede geç kaldı. Yine de büyük bir çaba sonucu yangın söndürüldü. Bu yangınlar aklıma deli sorular getiriyor. Yangınlar gerçekten doğal afet mi yoksa birileri ormanları mı yakıyor?

 

BAKKAL AMCA

Samsun’da beler oluyor? Zincir marketlerde fiyatların uçuşa geçmesi yüzünden vatandaşlar mahalle bakkallarına yöneliyor. Çünkü orada alışverişini “yaz deftere” diye de yapabiliyorsun.

İlkadım Belediyesi yıllardır ürettiği ekmeği ucuz satıyor. İlçenin çeşitli noktalarında HALK EKMEK büfelerinden vatandaşlar ekmeklerini alabiliyor. İlkadım’dan sonra da Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’den vatandaşa “Alışverişimizi yerel esnaflardan yapalım” çağrısı geldi. Deveci pandeminin gölgesinde ekonomik zorluklar çeken yerel esnafa sahip çıkılması için kampanya başlattı. Başkan

Cemil Deveci, "alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık" dedi.

Bu tür kampanyaların AK Parti’li Belediyeler tarafından da yapılmasını vatandaş bekliyor. Bakkal amcaya gitmemiz durumunda gıdamıza zincir marketlerden daha ucuza da ulaşılabiliyor. Ben genelde alışverişimi zincir marketlerden yapıyorum. Bu nedenle de bazı ürünleri marketlerden daha ucuza alabiliyorum.

 

SASKİ’YE DUR DEYİN

CUMHUR İttifakı’nın AK Parti’den seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e birileri dur desin artık. Gelen zamlara SASKİ zamları da katılında vatandaş oflayıp puflamaya başladı. Öyle bir durum var ki bu zamların arkasından yenilerinin geleceğine de hazır olmamız gerekir.

Bu zamlar sandık vatandaşın önüne gelince hatırlanacaktır. Bu kez artık ittifak da kurtaramayacak Samsun’da seçim büyük olasılıkla kaybedilecek. Eğer CUMHUR İttifakı’ndan seçilen Mustafa Demir “yoruldu” denilerek görevden alınıp yerine atama yapılırsa belki seçim döndürülebilir, aksi durumda bugünden yarına tepkiler artacağa benziyor seçimin alınması da zora giriyor. Yarın çok geç olabilir AK Parti’li yöneticiler “yorgunluk” kalkanının arkasına zaman geçmeden sığınmalıdır. Benden söylemedi, sonra demedi demeyin…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti,
Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti!