bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Dere Islahları
Yazarlar // 6 Ekim 2022 Perşembe 21:49

İsmail BAŞARAN

Samsun’un çeşitli ilçelerinde, özellikle de merkezinde yağmurlar yağınca sıkıntılar oluyor. Hatta can kayıpları meydana geliyor. Sonbahar geldi, kış yaklaşıyor. Yağmurlar ve de kar yağışı artık bekleniyor.

Kış gelince yağmurlar artacak ve de Samsun‘un çeşitli yerlerinde her yıl olduğu gibi yine sel ve taşkınlar meydana gelecek. Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde kesinlikle yapılması gereken dere ıslahlarıdır. Samsun merkezinde ve ilçelerinde yağmur sularının oluşturacağı sel baskınlarına karşı önlemler alındı mı? Dere ıslahları yapıldı mı, böyle bir çalışma göreniniz var mı? Ben görmedim de. Eğer dere yataklarında temizleme çalışmalarında geç kalınırsa her yıl olduğu gibi yine sel baskınları kaçınılmaz olacak. Sel baskınlarının oluşması sonucu mal kayıpları yaşanacak hatta can kayıpları da olabilir.

Böyle olumsuzluklara meydan vermemek için belediyelerin temizlik hareketlerine dikkat etmeli ve dere yataklarında çalışmaları yapmalıdır. Böyle bir çalışmaya rastladınız mı, ben rastlamadım da. Eğer can ve mal kaybı olursa suçlusu çalışmaları yapmayanlar olacaktır, hatırlatayım.

Ayrıca dere yataklarında ve kenarlarında yapılanmalar oluşmakta, bunları önlemek şarttır. Belediyeler dere yataklarının kullanılmasına izin vermemelidir. Ayrıca yağmur sularının denize akıtılması için menfezlerin temizlenmesi ve kayanların genişletilmesi de şarttır. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin böle çalışmalarına tanık oluyor musunuz?

Samsun’da dere yataklarına ölümler meydana gelmişti önceki yıllarda. Şimdi de ölümler olsun mu o nedenle mi dere yataklarına binalar yaptırılıyor.

Bundan sonra gelebilecek can ve mal kayıplarının tek sorumluları, büyüğünden küçüğüne tüm belediyeler olacaktır. Yasal olarak yırtabilseler de vicdanen asla yırtamayacaklardır.

 

ELEKTRİK NASIL ÇARPIYOR?

Medeniyetin nimetlerinden yararlanmak gerekir. Gerekir de yararlanırken çarpılmamak şart değil mi? Dünyayı aydınlatan Edison icadının Türkiye’de kullanılacağını herhalde bilmiyordu. Türkiye’de kullanılan elektriğe hesaba kitaba uymayacak vergiler yükleneceğini bilseydi zahir neyi icat ettiğini kimseye söylemezdi sanırım.

Çünkü Türkiye’deki gelmiş geçmiş iktidarlar bir kalem elektriğe 18 kalem vergiyi sığdırmışlar ve halktan parasını topluyorlar.

Bakın elektriğin fiyatı nasıl artıyor?

1-Satış hizmet bedeli. 2- Dağıtım bedeli. 3-Enerji fonu. 4-TRT payı. 5-Tüketim vergisi. 6-İleri sistem kullanım bedeli. 7-Sayaç okuma bedeli. 8-KDV…(bunlar evde kullanılan elektriğe bindirilen gizli vergiler)

9-Güç aşımı bedeli. 10-Emre amade kapasite bedeli. 11- Kesme-Bağlama bedeli. 12- Sayaç sökme takma bedeli. 13- Sayaç ayar bedeli. 14-Güç aşımı bedeli. 15-Sayaç okuma bedeli. 16- İndüktif bedel, 17-Kapasitif bedel.  18-Demir kayıpları. (Bunlar da işyerlerinde kullanılan elektriğe bindirilen gizli vergiler)

Allah beterinden esirgesin demekten başka elimden bir şey gelmiyor Vallahi…

GÜNÜN SÖZÜ

Zavallı koyun sürüsü! Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da... (Cenap Şahabettin)