bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Çarşı Karıştı
Yazarlar // 1 Şubat 2019 Cuma 23:04

Ragıp GÖKER

Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını iki gün önce Twitter hesabından ‘’Ben 1919 senesi mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde maddî hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevî bir kuvvet vardı. İşte ben, bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım’’ şeklindeki Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle duyuran Erhan Usta, sosyal medya hesabından dün saat 19:19’da canlı yayınla resmen aday oldu.

Erhan Usta, MHP’den ihraç edildikten sonra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İYİ Partiden teklif almıştı biliyorsunuz.

Erhan Usta, AK Parti Adayı Mustafa Demir’le gireceği ikili bir yarışta seçimi kazanmaya en yakın aday olarak görülüyordu ama İYİ Parti’den gelen teklifi kabul etmedi.

Usta’nın teklifi neden kabul etmediğini çok kişi soruyor.

Ben de sordum.

Çekincelerinde haklı mı, değil mi bilmem ama yazılmaması kaydıyla söylediği için o açıklayana kadar ben de yazmayacağım.

Ama şundan eminim, seçim sürecinde o soruyla çok sık muhatap olacak.

Şu bir gerçek.

Erhan Usta’nın bağımsız adaylığında bile Samsun’da kartlar yeniden dağıtılacaktır.

Üçlü bir yarış olacak.

İster Recep Tayyip Erdoğan sevgisine, ister AK Parti’nin politikalarına güvene bağlayın ama AK Parti, kurulduğundan bu yana Samsun’da oyların yarısından fazlasını alıyor.

AK Parti, 24 Haziran seçimlerinde, bir önceki seçime göre önemli oranda oy kaybetmiş olsa da, oyların yüzde 52’sini alarak Samsun’dan yine birinci parti olmayı başarmıştı.

Son seçim sonuçlarına göre AK Parti’nin 443 bin, Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’nin ise 138 bin oyu bulunuyor. İttifakın toplam oyu ise 582’bine yakın olmuş.

Buna karşın Millet İttifakının partileri CHP’nin oyu 147 bin, İYİ Parti’nin oyu ise yaklaşık 93 bin dolayında olmuş. İttifakın toplam oyu ise toplamda 252 bin dolayında kalmış.

Mustafa Demir, Millet İttifakı’nın oylarını korumayı başarırsa zaten seçimin tek favorisi gibi bir değerlendirme yapılabilir ama gerek Erhan Usta’nın yarışa katılması ve gerek AK Parti tabanından bile tepki alması nedeniyle kimse Mustafa Demir için kimse ‘’Banko kazanır’’ diyemiyor.

İYİ parti kimi çıkaracak bu da önemli tabi.

O cenahta öne çıkan isim de CHP’li Hayati Tekin gibi görünüyor.



UĞUR MUMCU ÖDÜLÜ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ÇYDD Samsun Şubesi, bu yılki Uğur Mumcu Gazetecilik ödülüne bu fakiri layık gördü.

Ülkemin aydınlanmasına karşı çıkan karanlık güçlerin kurdukları tuzakla patlatılan bombanın ciğerlerine sapladığı şarapnel parçalarıyla katledilen Uğur Mumcu gibi büyük bir gazetecinin adına verilen bu ödülü almaktan çok mutlu oldum elbette ama ÇYDD Şube Saymanı Oktay Ergör’ün ‘’43 yıllık meslek yaşamı boyunca Cumhuriyet değerlerinden hiç ödün vermeyen biri’’ şeklindeki sunumundan sonra bu ödülü almak da ayrı bir gurur kaynağı oldu benim için.

Layık olmaya çalışacağım.

Ayrıca, beni bu büyük ödüle layık görenlere de teşekkür ederim.