bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun’da Belediyeciliğin Geldiği Durum
Yazarlar // 23 Eylül 2017 Cumartesi 01:03

Ragıp GÖKER

Hukuka uygun olmadığı mahkeme kararıyla tescillenmiş, Lojistik Köy’ün, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüle layık görülmesinden sonra, benzer bir durumda esnafların 150 dolayında dava açtıkları Saathane Meydanı Projesi için de gündeme geldi.
Tarihi Kentler Birliği, Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı projeye ödül verecekmiş.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarihi binaların yer aldığı Saathane’de, modern görünümlü bir uygulama için proje hazırlatmıştı.
Buna karşın, dedelerinden kalma işyerlerinde ticaret yapan esnaflar, uygulamanın durdurulması için dava açmışlardı.
Samsun kalesinin surları içindeki Saathane Meydanında uygulanmasına başlanan projenin, kazı çalışmaları sırasında sur duvarlarına rastlanınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı duruma el koymuş, böylece proje de durdurulmuştu.
Kale surları üzerine iş hanı yapmış bir şehir olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderlik ettiği Tarihi Kentler Birliği’nden tarihi yok ettiğimiz için ödül aldık ya...
Kutlu olsun hepimize…
Ve fakat..
Durup dururken mahkemelik olmuş bu iki projeye neden ödül verilir..
Sanırım Büyükşehir Belediyesi kamuoyuna ‘’biz haklıyız’’ mesajı vermek istiyor.
Belediye, yakın bir gelecekte iş makinelerini oraya sokarsa şaşırmam.
Belediye uygulamalarında kafana takılan bazı konular da var.
Mesela şu sahil yolu yarım kaldı biliyorsunuz.
‘’Mahkeme kararı var’’ diyenler olacaktır.
O vakit ben de ‘’Piazza binasını yaparken mahkeme kararın dinleyen mi oldu?’’ diye sorarım.
Benzer durum, Fener’de otel yapılan o sivri binanın inşaatı sırasında da yaşanmıştı.
İptal kararlarına rağmen bizim Büyükşehir Belediyemizin yöneticileri, mahkeme kararlarının arkasına dolanmakta pek becerikli maşallah.
Gerek Piazza’yı ve gerekse Fener’deki o teli yapan müteahhitlere verilmiş sözleri yerine getirmek için mahkeme kararları görmezden gelindi de, sahil yolunda mı vatandaşların açtıkları davalar nedeniyle ‘’mahkeme kararı var’’ diyecekler.
Güldürmeyin beni.
Aşağıçinik köylülerinin merasına ve çevresindeki tarlalara, mahkeme kararlarına rağmen, AB’nin 43 milyon Avro tutarındaki hibeyi almak için nasıl el konulmuşsa, o binalar da işadamlarına söz verildiği için tamamlanmıştır.
Büyükşehir Belediyesi, Sahil Yolu Projesini askıya almışsa, bunun, mahkeme kararlarının dışında başka bir açıklaması olmalı.
Belediyenin kasasına para bitmiş olabilir mi acaba..
Neden olasın..