bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun’a İkinci Devlet Üniversitesi
Yazarlar // 19 Ağustos 2017 Cumartesi 02:32

Ragıp GÖKER

Eskişehir’deki büyük gelişmeyi dikkatle ve bir o kadar da gıptayla izlerim.
Eskişehir’in dikkat çeken gelişmesinin iki önemli unsuru var.
Biri, Büyükşehir Belediye Başkanının Prof. Dr.Yılmaz Büyükerşen olmasıdır ama bir başka etken de, Eskişehir’in üniversite kenti olarak anılmasıdır.
Ki; Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Başkanı olmazdan önce uzun yıllar Rektörlüğünü yaptığı Anadolu üniversitesini marka yapmasıyla bilinir.
Anadolu Üniversitesinin yanı sıra Eskişehir’in ikinci devlet üniversitesi olan Osmangazi Üniversitesi de, kısa sürede ülkemizin önemli eğitim kurumlarından biri olmuştur.
Ondokuzmayıs Üniversitesi de bizim gözümüz gibi baktığımız önemli bir eğitim kurumudur.
Bünyesinden Ordu, Sinop ve Amasya Üniversiteleri gibi üç önemli üniversite doğuran OMÜ, gerek öğrenci ve gerekse öğretim görevlilerinin yanı sıra çalışanlarıyla da 40 bine yakın bir nüfusa ulaşmıştır.
Henüz uluslararası bir üne ulaşmasa da OMÜ, ülkemizin önemli üniversitelerinden biri sayılıyor.
İlk defa Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından dillendirilmiş olsa da bir süredir, Samsun’da ikinci devlet üniversitesi tartışmaları da yapılıyor.
Osman Genç, bu konuda bir imar değişikliği teklifi bile sunmuş ama Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın karşı çıkması nedeniyle bu teklif, Büyükşehir meclisinde kabul edilmemişti.
Biliyorsunuz, Samsun’daki ikinci üniversite olan Başarı Üniversitesi, FETÖ’nün bir kurumu olduğu anlaşılınca, önce kayyum atanmış, sonra da kapatılmıştı.
Okul binaları şu an için kullanılmıyor.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, adaylığı dönemindeki önemli projelerinden biri olarak gösterdiği ikinci üniversite fikrini, henüz ataması yeni yapılmışken, yani geçen yıl bu sıralarda ziyaretine gittiği zamanın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile de paylaşmıştı.
Ama aynı Bilgiç atanmasından 9 ay sonra ise ikinci üniversite fikrine sıcak bakmadığını dillendirmeye başladı.
Önceleri ikinci Üniversite olarak Başarı’nın kampüsünü işaret eden Bilgiç, şu sıralar ise o kampüse, üniversiteye bağlı bir meslek yüksek okulunun taşınacağını söylüyor.
Oysa atıl durumdaki Başarı’nın kampüsü pekala Samsun’un ikinci Devlet Üniversitesi olarak düzenlenebilir.
Bunun gerçekleşebilmesi ise tek bir koşula bağlı.
O koşul da, bu konuda oluşacak ortak aklın, güçlü bir şekilde Ankara’ya ulaştırılmasıdır.
Bunu yapmak mümkün mü?
Bence mümkün.
Ve fakat
Samsun siyasetindeki ve özellikle Ak Parti içindeki çekişme şehirde ortak aklın oluşmasını engelliyor.
Kavganın büyüğünün Ak Parti içinde yaşanması ise bizi daha da şaşırtıyor.
Samsun’daki muhalefetin tümü, Osman Genç tarafından dillendirilmiş olsa da, ikinci üniversite fikrini destekliyor ama ‘’olmaz’’ diyenlerin çoğu da AK Parti içinden çıkıyor.
Şaşırdınız değil mi.
Şaşırmayın.
Söylediklerim aynıyla vakidir.
Samsun’a ikinci bir üniversite yakışır.
Başarı’nın kampüsü, ikinci üniversiteye hazır yer gibi duruyor.
Yap şu işi Samsun