bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Yapıyor Yapması Gerekeni
Yazarlar // 7 Şubat 2022 Pazartesi 10:58

İsmail BAŞARAN

1919 Senesi Mayıs ayının 19’ncu günü Samsun’a çıkan Mustafa Kemal, Türkiye’nin kurtuluş savaşını Tütün İskelesine ayağını atar atmaz başlattı. Avusturyalı heykeltıraş Heinrish Krippel tarafından 3 yılda tamamlanan heykel Onur anıtı tarafından yerine dikildi ve adı da onur anıtı oldu. İşte o onur anıtı, yani Samsun’un ve Samsunlunun simgesi anıt yine gündemde.

O partiymiş, bu partiymiş kimsenin umurunda bile değil, insanlar sel oldu aktı Anıtın bulunduğu yere. Ve Samsun halkı bazı yobazlara, Atatürk Düşmanlarına dersini verdi her zaman olduğu gibi.

Tüm Türkiye ayağa kalktı ve Atatürk Düşmanları yakalandı? Peki, bu iki kişi bu eylemi kendi başlarına mı yaptı yoksa birileri mi yaptırdı bunlara? Şimdi bu kişiler hakkında akıllı olmadıkları yolunda rapor verilirse hiç şaşmayacağım, bazı kara eller devreye girip işi sululaştıracaklar ve bu da Türkiye’deki Atatürk Düşmanlarının işine gelecektir.

Tam da bu iş gündemdeyken Sayın Cumhurbaşkanı ve kıymetli eşleri salgın hastalıktan pozitif olmuşlar ve konutlarında karantina altıda girmişler. Sayın Erdoğan çiftine sağlıklı günler dilerim, inşallah kısa zamanda bu olumsuz durumu atlatır ve halkın arasına yeniden girerler. Sınırlarımızda savaşların çıkmak üzere olduğu günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlanması hiç de iç açıcı bir durum değildir. İyi ki Samsun’da yaşıyorum, iyi ki o anıtın yanından her gün geçiyorum. Samsunlular yapılan saldırıdan sonra Anıt nöbetini halen sürdürüyorlar, o iki kişi hak ettikleri cezayı alana kadar Atatürk’ümüzün Anıtı’ndaki nöbet sürecektir.

 

PARKOMAT VE ÜCRETLER

Samsun’da yol üzeri ücretli otopark uygulaması dönemi sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “105 adet parkomat makinesi, daire başkanlığı ekiplerimiz tarafından sökülecek. 1 Şubat itibariyle uygulama kalkmıştır” dedi.

Peki, neden takılmıştı neden sökülüyor? Madem sökülecekti takarken hiç mi düşünmediniz? İş yapılırken gerekli mi gereksiz mi yasal mı değil mi diye önce düşünmek gerekir sonra uygulamaya sokulur. Kısaca Samsun’da bir dönem bitti gibi, ben yaptık oldu düşüncesinin üstü çizildi, Mustafa Demir de yaptığının yanlış olduğunu anlamış olmalı ki geri vitesine taktı. Eğer bu konuda geri vitesine taktıysa bugüne kadar yapılanlar konusunda da geri vitesine takar mı acaba?

 

NEDEN DEĞERLENDİRİLEMEDİ?

Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Ankara Keçiören Gücü beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada, “Girmiş olduğumuz pozisyonları değerlendirmiş olsaydık bugün başka şeyler konuşurduk mutlaka” dedi.

Sayın Çapa, bunun için yapılması gerekenler nelerdi ve hazırlık döneminde neden yapmadınız sorusu geliyor aklıma, ne diyorsunuz bu konuda?

Fuat Çapa, bir teknik direktör futbolcularını taraftarın nüne atmamalıdır, karşılaşmanın sonucuyla ilgili günah keçisi durumuna futbolcularını sokmamalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Özgür bir ülkede yaygara çok ıstırap az, baskı altındaki bir ülkede ise yakınma az, keder çoktur. (Carnot)