bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SAMSUN VE YAĞMUR
Yazarlar // 8 Şubat 2020 Cumartesi 12:29

İsmail BAŞARAN

Kentlerin alt yapıları belediyeler tarafından yapılıyor. Önce Büyükşehir ardından da ilçe belediyeleri çalışmalara başlıyor sonrasında vatandaşa hizmet getiriliyor.

Ancak bu hizmetler zamanla aksıyor, bunlardan birine de önceki gün tanık oldu Samsunlu. Öğle saatlerinden sonra yağmur bastırdı, sağanak şekilde yağdı, vatandaşlar atı altlarına saklandı, mağazalara veya çeşitli işyerlerine sığınanlar oldu.

Çiftlik Caddesi’nde, çatı altına sığınanlardan birisi de bendim. Hani trafiğe açılmakta olan ve çalışmaları süren Çiftlik Caddesi’nde sözüm ona kanallar yapıldı ancak yağmur suları yine akacak delik bulmakta zorlandı.

Bu durumlar Samsun’un hemen hemen her bölgesinde sokağında ve caddesinde oluyor. Nedeni basit elbette, çünkü harcanan paralar vatandaşın verdileri.

Aslında yağmurda sokaklarda ve caddelerde yürürken su birikintilerine basanlar sorgulamalı bunları. Paralarımız, vergilerimiz doğru yerlere harcanıyor mu? Caddeyi trafiğe açmak için harcanan paralar başka caddeler ve sokaklarda su birikintilerini gidermek için harcanmaz mı? Sanırım yapılması gereken de bu.

 

ÖNCELİKLİ AÇLIK TARTIŞILMALI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Rejimin bu ay sonuna kadar girdiği yerlerden çekilerek çatışmasızlık bölgesi sınırlarına geri çekilmesi konusu, öncelikli konularımızdan bir tanesidir" dedi.

Türkiye’nin öncelikli konusu İdlib mi olmalı yoksa Türkiye’de vatandaşın geçin sıkıntısı ve üretim eksikliği mi ol malı?

Tok olanın aç kalanın halinden anlamadığının kanıtıdır Sayın Kalın’ın dedikleri.

Türkiye’nin gerçek gündemi üretimsizlik ve açlık olmalı. Haliyle Samsun da bunun dışında tutulmamalı. Samsun’da vatandaş aç mı tok mu yatıyor sorusunu sormak bile ayıp olur, çok insan yatağa aç yatıyor, büyük çoğunluğu ise başını yastığa koyduğunda uyumak yerine yarın evine ekmeği nasıl getireceğini düşünüyor.

O nedenle İdlib ve Suriye, Libya değil sınırlarımızın içi düşünülmeli. Tüketen Türkiye’den üreten Türkiye’ye nasıl geçileceği planlanıp uygulanmalı.

Suriye’den kaçıp gelenler artıyor nasıl bakacağız değil de yeni gelenlere de maaş bağlanacak mı benim ekmeğime mi ortak olacaklar diye düşünmeliyiz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bilginin görev olduğu bir yerde bilgisizlik bir suçtur. (Thomas Paine)