bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun ve Tarım
Yazarlar // 17 Nisan 2020 Cuma 14:49

İsmail BAŞARAN

AK Parti İktidara geldikten sonra Türkiye’de iyi işler de yapıldı, iyi olmayan işler de. İyi olmayanlardan birisi yerli tohumun yasaklanarak Türkiye’de üreticinin yabancı tohuma mahkûm edilmesi ve dolayısıyla da üretimlin azalması oldu. Ardından da üreticilerin yeterince desteklenmemesi geldi.

Durum böyle olunca da Türkiye dışa bağımlı duruma düştü. Buğday üretimi azaldı, şeker pancarı üretimi azaldı, şeker fabrikaları kapandı ve maalesef yeterince kolonya bile üretilemez duruma gelindi. Yeterli ve yerli tohum bulunamayınca, üretim girdi fiyatları artınca ne besici hayvan besleyebildi ne de üretici yeterince tarım yapabildi. İki yanında Çarşamba ve Bafra ovaları bulunan Samsun da bu olumsuzluklardan nasibini aldı. Terme ve Bafra’da çeltik üretimi bile minimum seviyeye düştü.

Üreticiler, üretici birlikleri, besiciler zaman içinde bu olumsuzlukları dile çok getirdi. CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da kırsalda incelemelerde bulundu ve üreticilerin dertlerini dinledi, bu dertlerin çözümü için de elinden geldiğince kamuoyu oluşturmaya çalıştı.

Ancak Samsun’un İktidar milletvekilleri gerçeklere gözlerini ve kulaklarını kapatıp, “Biz biliriz” havasına büründü. Ancak bu korona salgını kazın ayağının hiç de öyle olmadığını vatandaşın dertleriyle ilgilenilmesi gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı. Tüketen Türkiye yerine üreten Türkiye, Sağlık sektöründe araştırmalar yapan ve aşılar üreten Türkiye durumuna gelebilmek için bilim adamlarına değer verilmesi gerektiğini anlattı bize.

Toplumda hatalı davranışlar sergileyen, yanlış yolda olan bir kişiye verilen yüzlerce öğütün, onu doğru yola getirmek için pek etkili olamadığını, tuttuğu yolda başına gelen bir belanın, onun aklının başına gelmesine, yaptığı hatayı anlamasına yarayan bir ders olduğunu Türkiye olarak yaşayarak öğretti bize.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Şehrimiz, Karadeniz Bölgesi’nin tarımsal üssü olduğu gibi ülkemizin de çok önemli bir tarım merkezidir” dedi. Neymiş, Samsun çevreyle ilgili, ekonomik ve stratejik özellikleri bulunan ve çok sayıda kullanım alanı olan ürünlerin üretimi için ürün yetiştiriciliğine müsaitmiş. Samsun, Türkiye’nin tarım üssü olmayı hak ediyormuş. AK Parti iktidarı bunu yıllardır neden yapmadı ki?

Bir korona salgını umarım bizleri tüketen toplum değil de üreten toplum olmamız gerektiğini hatırlatır hepimize.

GÜNÜN SÖZÜ

Sopayla kilimi vuran, kilimi dövmez tozlarını silkeler. (Mevlana)