bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun ve Liderler
Yazarlar // 14 Temmuz 2022 Perşembe 20:54

İsmail BAŞARAN

Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde “Kimsesizlerin kimsesiyim” demiş ve büyük alkış toplamıştı. Hatta Başbakanlığı döneminde mazlumun, garibin, ezilenin yanındayım demişti. Dün gibi hatırlıyorum. Fakir fukaranın dostuyum, ben de yokluk içinde büyüdüm demişti Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanlığı döneminde, ezenin değil sizin sesiniz olacağım dedin. Ak oylarla aklayacağım dedin demokrasiyi. Ezdirmeyeceğim dedin yıllar yılı ezilen garip gurabayı... Ne oldu Sayın Cumhurbaşkanı ne oldu?  Neyi değiştirdiniz? Tüp kaç lira biliyor musunuz? Ekmek kaç lira! Simit kaça satılır Sayın Cumhurbaşkanı? Siz daha iyi bilmelisiniz fiyatını değil mi? “Günde üç simit yedirsen bu para yetişmez” dediğin asgari ücretliyi bile bırak, bugün memurun üç simit hesabında can çekişiyor. Avrupa Birliği hesapları dört işlemi unutmuştur diye hatırlatma gereği duyuyorum hesaptan kitaptan yoksun halkıma!

Bakın o hesap size ne anlatıyor Sayın Cumhurbaşkanı, 4 kişilik bir memur ailesi sabah bir simit bir çay içip yese kişi başına bir öğün 1.000 Lira! 1.000x4=4.000.000. TL ( Dört bin lira.)   Sabah, öğlen akşam üç simit yedirseniz bu dört simitle sandığa gittiğinde iktidar o sandıktan çıkamaz, benden hatırlatması.

Sadece Başbakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan değil, diğer siyasi partilerin genel başkanları da Samsun’a geldiklerinde halk tarafından galiba pek de iyi karşılanmıyorlar. Bunun sonucu olarak da vatandaş sürekli yarınını düşünüyor.

Kurban Bayramı geçti gitti. Bayram sırasında özellikle kırsalda iktidar partilerinin bileşenlerini göremedim.

AŞILANDIM

Son günlerde bir aşıdır gidiyor, gidiyor da koldan vurulunca vatandaşın bir tarafı da acıyor. Sol yanın acıyor diyenler de var sağ yanım acıyor diyenler de. Kaçıncı aşımızı vurulduk bilmiyorum,  Yakakent’te vurulamayınca Alaçam’a gitmek zorunda kalıyor vatandaş sonra da aç kolunu deniliyor ve o aşı giriveriyor insanın koluna. Yakakent’te işler tıkırında gitmiyor o nedenle de vatandaş Alaçam Devlet Hastanesi’ne gidip aşısını vurduracaktır, ben de öyle yaptım. Aşı vuruldum ancak kolumun ağrısı çok geç gitti.

Gelelim şimdi soruya. Yakakent bir ilçe, neden bu ilçede yeteri kadar aşılama yapılmıyor da vatandaşlar bir başka ilçeye gitmek zorunda kalıyor, neden hastanede yeteri kadar personel bulunmuyor? Samsun Valiliği ve Samsun İl sağlık Müdürlüğü soruna bir çözüm üretebilir herhalde?

GÜNÜN SÖZÜ

Komşunu sev, ama bahçe duvarını yıkma. (A merikan Atasözü)