bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun ve Denetimler
Yazarlar // 3 Nisan 2021 Cumartesi 23:57

İsmail BAŞARAN

Salgın nedeniyle vakaların günden güne arttığı Samsun’da denetimler sıklaştırıldı ancak yine de yeterli olmuyor. Denetimlerin belli birkaç kalabalık bölgede yapılıyor olması, örneğin Çiftlik Caddesi, Mecidiye ve Fatih Sultan Mehmet’de yapılması, bu denetimlerin kentin yüksek kesimlerine yeterince kaydırılmamış olması salgının önlenmesine sekte vuruyor.

Hed ne kadar takviye etipler getirise de, denetimlerin aralıksız yapılıyor olması da, karantina kaçaklarının sıkça yakalanması da nleyemez bu salgını. Madem Samsun çok yüksek riskli bir bölge o zaman yaılması gereken ta kapanmadır.

Hükümet bu kararı alabilir mi, mümkün değil. Çünkü tam kapanma kararı alınıp uygulanmaya başlasınsa vatandaşa yardım edilmesi gerekiyor. Hazine zaten tam takır olmuş, önüne gelen çifter hatta bazen üçer maaş alarak götürüyor malı, nasıl ödenecek vatandaşa para? İşte bu nedenle tam kapanma yapılamıyor. Sonra da sokağa çıktı diye vatandaşa suç yükleniyor.

İktidarın düqşüncesi ayrı telden çalarken uygulamaları da başka bir telden çalıyor. Kısaca İktidar da bütçede para kalmaması nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda. Çok yakında yeni vergiler gelirse de kimse şaşırmasın.

Samsun’daki denetimlerin de belli başlı noktalar ve caddeler dışına kaydırılması şart oldu. Bu nedenle görevli polislerin sadece sokak başlarını tutmaları yeterli değildir. Sokaklarda devriye gezilmesi de şart olmuş ve geçmektedir. Caddelere giriş çıkışta kontrol yapılıyor tamanm da sokaklarda neden uygulanmıyor bu, çocklar bile sokaklarda finkatıyorlar. Önceki gün biraz dolaştım neler oluyor öğreneyim diye. Gördüğüm mantaza hiç de iç açıcı değil.

 

ÇİFTE MAAŞ YAYILIYOR

Türkiye özellikle AK Parti’li bazı ktişilerin aynı anda değişik görevlerde bulunup iki hatta üç maaş aldıkları konuyla çalkalanıyor. Nasıl oluyor da bir insan çefte hatta üçer maaş alabiliyor diye soruyorsunuz heralde.

Bunu alabilmek için öncelikle AKParti’li olmanız gerekiyor. Eski milhletvekili de olabilirsiniz, eski milletvekilinin ailesinden birisi de olabilirsiniz, hatta mevcutlardan da olabilirsiniz. Yeter ki sırtınızı AK Parti’ye dayamış olun.

Eğer bu durumu MİLLET İttifakı ülkeyi yönetseydi ve çifte maaş aile boyu iş garantisi konusu gündeme gelseydi, CUMHUR İttifakı nasıl atışlara başlardı, ancak şimdi ses çıkmıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli her konuda ses yükseltiyor da bu çifte hatta üç maaş alanlar konusunda neden sesini çıkaramıyor? Bu uygulama baştan sona hatalıdır. Hatada ısrar etmek de vatandaşa yapılmış en büyük aymazlıktır. Millet sokaklarda Pazar yerlerinde atık toplayıp geçinebilmenin yolunu ararken çifte maaş alanlar geceleri nasıl uyuyorlar?

Çifte maaş durumu ortadayken Samsun’da da böyle bir çifte maaş olayı yaşandığı ortaya çıktı. İlkadım Belediyesi’nde bir personelin 14 ay çifte maaş aldığı belirlendi. İlkadım Belediye Başkanı MİLLET İttifakı’ndan Necattin Demirtaş, belediyede görevli personelin zimmetine geçirdiği 862 bin TL'nin detaylarını açıkladı. Demirtaş, Cevat G.'nin belediyeden 14 ay çift maaş aldığını söyledi. Bu ne demek diye sormayın bana. Türiye’deki tüm Belediyelerde bu konunun araştırılması gerekiyor, bakalım altından neler çıkacak?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer insanları ikna edemiyorsan kafalarını karıştır. (Harry Truman)