bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Valisi masal anlattı
Yazarlar // 1 Haziran 2019 Cumartesi 10:23

İsmail BAŞARAN

Ahmet Samsun Valisi Osman Kaymak, "Dünyanın en iyi 10 öğretmeni" arasında yer alan Ayvacık Anaokulu öğretmeni Nurten Akkuş’un okulunu ziyaret ederek çocuklara masal okudu.

Vali Kaymak, "Baba Bana Bir Masal Anlat" projesiyle babaların da okula Akkuş'un "Baba Bana Bir Masal Anlat" projesine destek olarak, çocuklara "Kırmızı Elma" masalını okuyan Vali Kaymak, kendisini dikkatle dinleyen ve masalın sonunda sorduğu soruların hepsini doğru cevaplayan çocukları tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Son günlerde hediye edilen süper lüks makam arabasıyla gündeme gelen Samsun Valisi’nin çocuklara yönelik çalışmasıyla da gündemde olması sevindiricidir.

Süper Lüks arabayla ilgili olarak iminle konuştuysam eleştirdi, konuştuğum arkadaşların büyük bölümü “Arabayı geri gönderseydi” yorumu yaptı. Şakamı bu söyledikleriniz, Samsun Valisi böyle bir araca layık değil mi yani?

Elbette layık ancak madalyonun bir de arka tarafı var, Vali Bey gittiği okulda çocuklara masal kitabı okuduktan sonra velilerle bir de toplantı yaptı mı acaba, çocuklarını hangi şartlarda okula gönderdiklerini öğrendi mi?

Oysa Türkiye’nin masaldan çıkıp gerçeklere yönelmesi, o ailelerin çocuklarını hangi şartlarda okula gönderdiklerinin düşünülmesi ve hayat şartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapılması gündeme getirilip sorunların çözüme kavuşturulması gerekmiyor mu?

Biz buyuz işte, maalesef en yukarıdan en aşağıya kadar hep anlatılan masalları dinliyoruz.

Dünya adı verilen gezegende Çokistan diye bir ülke varmış, bu ülke siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle yönetilmekten bıkmış da vatandaşa büyükler hep masal anlatıyormuş.

 

DEVECİ’DEN BORÇ TABLOSU

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum Belediyesi'nin 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla olan borç tablosunu açıkladı ve "Atakum Belediyesi, geride kalan beş yıl içinde 60 milyon lira değerinde taşınmaz satmış; 180 milyon liranın üzerinde borç yapmış ve ayrıca belediye bünyesinde faaliyet gösteren Atakum İmar İnşaat Şirketi'nin de yaklaşık 50 milyon lira borcu mevcuttur. Bu borçlara karşılık Atakumlular her ay 4 milyon lira faiz; 1,5 milyon lira kredi taksiti ödemek zorunda bırakılmıştır. Bu süreç 2025 yılı sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Deveci’nin yaptığı bu açıklama diğer belediye başkanlarını da harekete geçirir ve borçlar açıklanır umarım. Ancak Başkanlar sadece borçları açıklamamalı, başkanların değiştiği belediyelerde yeni atamaların olup olmadığı, kimlerin yakınlarının belediye yönetimine getirildiği, tabi böyle bir atama yapıldıysa, açıklanmalıdır.

Çünkü söylentiler ayyuka çıkmış durumda, hatta bir belediye başkanının baldızını hemen işe başlattığı söylentileri de yayılmış vaziyette.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Deha, ancak özgürlük atmosferinde soluk alabilir. (J. Stuart Mill)