bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Valisi Hızlı Başladı
Yazarlar // 2 Temmuz 2020 Perşembe 08:19

İsmail BAŞARAN

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, hoş geldi ve işe de hızlı başladı. 8 maddelik genelge yayınladı. Genelgede en fazla dikkat çeken madde çakar konusu oldu.

Çakar’ın ne olduğunu direksiyona çıkan herkes bilir, geçiş üstünlüğünü içerir. Protokol üyelerinin geçiş üstünlüğü vardı. Vali Dağlı bir karar aldı ve trafikte protokol üyelerine geçiş üstünlüğü sağlanmayacağına vurgu yapıldı. Yani bundan sonra Samsun’da geçiş üstünlüğü olmayacak ve çakar denilen lambalar kullanılamayacak. Trafikte yıllarca araç kullananlardan birisi olarak bu çakar işi gerçekten çok hoş oldu. Önüne gelen aracına çakar taktırıyor ve kendisinde geçiş üstünlüğü hakkını alıyordu. Yanı hakkı olmamasına rağmen trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atıyor ve geçiş üstünlüğü sağlıyordu kendisine. Vali Dağlı’nın bu kararı havada kalmamalı trafik tarafından bu işin üzerine ciddi şekilde gidilmeli. Kimse kendini vatandaştan daha üstün görüp hava atmamalı.

Vali Bey ayrıca kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda yetkililer de uyarıldı. Ne demek şimdi bu?

Daha önce kamu kaynakları etkin ve verimli kullanılmamış mıydı? Samsun’da görev yapan geçmiş valilere de kendilerini savunma hakkı doğdu sanırım. Çünkü burada üstü kapalı bir gönderme var herhalde.

Valilik bununla da kalmadı vatandaşın cebine dokunanlara da dokundu. Samsun Fırıncılar Odası tarafından ekmek fiyatına bir yıl aranın ardından 13 Haziran'da yaklaşık yüzde 9 oranında zam yapılmıştı. 200 gram 1,25 TL'den satılan ekmek, yeni fiyat tarifesine göre 220 gram ve 1,50 TL olmuştu. Olmuştu da Samsun Valiliği, ekmek zammını iptal etti. Bu iptal sırasında fırıncılar odasının görüşleri alındı mı? Girdi fiyatlarına yapılan zamlar düşünüldü mü?

Sayın Vali, Samsun’da “ben yaptım oldu” mantığı yerleştirmek istiyorsa yanlış yapıyor. Buğday fiyatlarının bu nedenle de un fiyatlarının arttığı günümüzde, su ve elektrik fiyatlarına da zam gelmesi fırıncı esnafını zor durumda bırakıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir Lafa Bakarım Laf Mı Diye, Bir De Söyleyene Bakarım Adam Mı Diye (Mevlana)