bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SAMSUN UÇAMIYOR
Yazarlar // 23 Ocak 2020 Perşembe 12:27

İsmail BAŞARAN

AK Parti İktidara geldikten sonra, Samsun’un da çoğunlukla bu partiye milletvekili verdiği ilk anlarda söylenen bir söz vardı: Samsun uçacak, yatırımlar şehri olacak.

Aradan yıllar geçti, ancak Samsun bir türlü uçmadı. Nedeni basit çünkü Samsunda yaşayanlar olarak gerçekleri bir türlü kabul edemiyoruz. Sadece söylenenlere inanıyor ancak hayatın da bu söylenenlere pek yanaşmadığını geçim zorluğu karşısında hemen anlıyoruz.

Samsun’un uçması ve yaşayanların açlığa terk edilmemesi, hayat şartlarının yükseltilmesi için ne yapmak gerekiyor:

Samsun’u uçurmak için önce gerçekleri kabul edeceğiz. Yani bu ilde İşsiz sayısının çok olduğunu çekinmeden söyleyecek, sonra da üretime yönelik tesislerin kurulmasının sağlanması için iktidara verdiğimiz oyları azaltarak baskı uygulayacağız. İşyerlerinin artması durumunda işsiz sayısı azalacak çalışanlar da aldıkları maaşlarla, işyeri sahipleri kazandıklarıyla satın aldıklarını evlerine götürebilecekler. İnsanlar geçimlerini sağlayabilmek için kendilerine yardım yapılmasını beklemeyecekler.

Hani hep Samsun uçuyor diyorlar ya, inanmayın, gerçekte Samsun uçamıyor, işsizlik yüzünden kanatları kırılmış. Kanadı olmayan kuş uçabilir mi?

YILMAZ CADDE AVM’Yİ SORMALI

Samsun’da uzun yıllar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Yılmaz genel politikaya el atıp görüş paylaştı. Yılmaz "Kimse tarihten, köklü bir devlet oluşumuzdan, haklarımızdan feragat ederek sus pus kalmamızı beklememeli." dedi.

Bu, kendi tercihidir, vatan millet aşkıyla böyle konuşmuştur. Ve de yenden göğe kadar haklıdır. Türkiye’nin nasıl yönetileceğini ülke için nasıl politikalar üretip uygulayacağına kimse yön veremez, başka devletler bu işe karışamaz.

Ancak Yılmaz’ın bu konuda olduğu kadar Samsun Cadde AVM konusunda da duyarlı olması gerekmiyor mu? Kendi döneminde başlayan ve uzun yıllar sonucu tamamlanan Cadde AVM’nin, Başkan Mustafa Demir’in iş başına gelmesiyle başlattığı “Cadde trafiği açılıyor” kazmasına nasıl bakıyor acaba? Öyle ya, kimse babasının parasıyla böyle bir işi yapmıyor, halkın parasıyla yapılıyor bunlar. Mustafa Demir, acaba Samsun’da Yılmaz’ın yaptığı hizmetleri gölgede bırakmak amacıyla girişimlerde mi bulunuyor?

Yılmaz bu Cadde AVM ile ilgili neden sessizliğini bozmuyor. Eğer yanlış yapılmışsa, neden yanlış yaptıklarını, yok şimdi trafiği açılması yanlış ise bunu neden söylemediğini kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Çünkü burada toplumun menfaati vardır. Ya Yılmaz, ya da Demir, ikisinden birisi toplumun menfaatini düşünmemiş olmuyor mu?

GÜNÜN SÖZÜ

Kötü bir şey yapmadıysan şeytanın kapını çalmasından korkma!