bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Siyasetinde Son Durum
Yazarlar // 22 Ocak 2019 Salı 23:27

Ragıp GÖKER

Erhan Usta’nın, aday olup olmayacağını İYİ Parti’ye bugün söylemesi bekleniyor.

Bu durumda, İYİ Parti,  Samsun adayını yarınki GİK toplantısından sonra açıklayacaktır.

İYİ Parti’nin Erhan Usta’ya teklif getirdiği biliniyor.

Bunu Usta da doğruluyor.

Dün konuştuğum Usta, bu konuda henüz net bir karara varmış değil. Anladığım kadarıyla, bu aşamada parti değiştirmek gibi bir durumu pek içine sindiremiyor.

Ama konuştuğum ülkücülerden edindiğim intibaa göre şunu söylemek isterim

Gerek Erhan Usta, gerekse Necattin Demirtaş, davaya ihanet etmiş değiller.

Önceki akşam Necattin Demirtaş’ı aday olarak görmek isteyenlerin görüntülerini sosyal medyadan izleyince,  Demirtaş’ı da arayarak ‘’Kararını verdin galiba’’ dedim.

Demirtaş, şu ana kadar kimseyle konuşmamış ancak, Usta’nın aksine Demirtaş’ı daha kararlı gördüm

Demirtaş aday olacak bence.

Süreçte yaşananların, kendisini hiç istemeyeceği bir durumla karşı karşıya bırakmış olmasından yakınıyor Demirtaş.

Ülkücülüğü konusunda Necattin Demirtaş’a kimsenin söz söyleyeceğini sanmam ama gelinen nokta itibariyle yaşananların Necattin Demirtaş’ı çok üzdüğü de anlaşılıyor.

Konuşmamızın bir yerinde ‘’Böyle olacağını bilsem, başlangıçta hiç ortaya çıkmazdım’’ bile dedi.

Evinin önünde toplanan kalabalıklar arasında ‘’İlkadım bizim olacak, bizi bırakma Başkan’’ diyenleri işitince, ‘’Bana gönül verenlerin taleplerini geri çevirmem ‘’ demesine de hak vermek gerektiğine inandım.

Demirtaş’ın yanında gördüğüm Şerif Ün’ün de Kavak’tan aday olacağı anlaşılıyor.

Gerek Erhan Usta’nın, geekse Necattin Demirtaş’ın aday olmaları halinde seçimi, kazanacaklarına dair kimse bir garanti veremez ama kazanma şanslarının olduğu da görmezden gelinemez.

Millet İttifakı’nda Büyükşehir adayını İYİ Parti belirleyecek. İttifak ayrıca, İlkadım’ı İYİ Parti’ye, Atakum’u da CHP’ye bırakmıştı.

İYİ Parti’nin, Büyükşehir için Hayati Tekin, Mehmet Çakar, Alper Aydemir, Ferhat Günaydın ve Eyüp Güler’in yanı sıra Erhan Usta’ya da teklif yaptığı da biliniyor.

Ancak üç isim ön plana çıkıyor.

Hayati Tekin’in İYİ Parti’nin daveti üzerine zaten aday adayı olduğunu biliyoruz.

Zira CHP oylarından tulum çıkarabilecek tek isim Hayati Tekin’dir.

Mehmet Çakar da, şuan için AK Parti’nin kontrolündeki merkez sağ seçmenin oyunu alabilir.

İYİ Parti seçimi kazanmak istiyorsa stratejisinde hata yapmaması lazım.

Seçim kazanmak için CHP oylarından tulum çıkarmak birinci öncelik olmalı.

Kazanmak için MHP’lilerin de fire vermemesi gerekiyor.

Birinden biri eksik olursa, İYİ parti’nin kazanma şansı ancak, iki AK Parti seçmeninden birinin Mustafa Demir yerine, İYİ Parti adayına oy vermesine bağlı olacaktır.

Seçimin matematiği AK Parti oyları fire vermemesi durumunda ise Millet İttifakı’nın kazanması için CHP, MHP ve İYİ Parti oyları yeterli değil zaten.

Son seçimde AK Parti Samsun’daki oyarlın 443 binini alırken, diğer tüm partilerin oy toplamı 382 binde kalmış.

Hesabın buna göre yapılması geriyor yani.

 

*  *  *

 

Haluk Hoca ve Zeybek’ten mesaj var.

 

Atakum adaylarının belirlenmesi sırasında Seyit Torun ve Haluk Koç arasında restleşme yaşandığına dair yazımdan sonra Haluk Hoca’dan bir mesaj aldım.

Hocamıza duyduğum saygı nedeniyle mesajı, noktasına virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum.

‘’ Sevgili Ragıp; Parti meclisi olduğu gün yurtdışında idim. Bugünden itibaren de 8 gün Strazburg'daki Avrupa Konseyi toplantısında olacağım. Murat Erkan'la telefonda dahi konuşmuş değilim. Sana da bir daha bu konuda açıklama yapmayacağım. Beni zorla bu süreçlerin içinde olarak sunma gayretini de anlayabilmiş değilim. Daha önce söylediklerimi tekrar etmiyorum. Son kez; Yeter artık kardeşim diyorum!!. Saygılarımla. Haluk Koç.’’

Hocamız gönül koymuş ama yazdıklarım Samsun’da konuşulanlardan ne bir eksik, ne de fazladır.

Kendisini bu konuya çekme gayretim de olamaz.

Bu mesajından sonra da beyanını tartışamaya açmadan doğru kabul ederim.

Bu arada, İYİ Parti’nin CHP’li Hayati Tekin’e Büyükşehir adaylığı teklif etmişken, ‘’Kemal Zeybek, Erhan Usta’nın İYİ Parti adaylığını destekliyor’’ şeklindeki açıklamasına şaşırdığımı belirtmiştim.

Bunun üzerine Kemal Zeybek de aradı.

Yanlış anlaşıldığından yakınıyor Zeybek.

Cumhur İttifakı karşısında kim aday olursa onu desteklemek gerektiğini anlatmak istediğini belirten Zeybek, ‘’Kendi aramızda konuşurken birbirimizi eleştirebiliriz ama bunu kamuoyu önünde asla yapmam’’ diyerek, Erhan Usta’yı, Hayati Tekin’e tercih etmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Atakum adayının gecikmesi konusundaki görüşlerini sorduğum da ise Zeybek, ‘’Başından beri adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini söylüyorum, en doğru yöntem önseçimdir’’ diyor.

Bu arada Atakum’da ki gecikmenin nedenlerini öğrenmek için Cumartesi günü Neslihan Hancıoğlu’nu da aradım ama telefon çağrıma henüz bir cevap gelmediği için o konudaki düşüncelerini öğrenemediğimi de belirtmek isterim