bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Satılıyor
Yazarlar // 22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:51

İsmail BAŞARAN

Başlığa bakınca şaka yaptığımı sanacaksınız ancak bu bir gerçek evet Samsun yavaş yavaş satılıyor. Hem de yabancılara satılıyor. Çünkü yabancılar Samsun’da 2 bin 568 taşınmaz almış durumda, rakamlar bunu söylüyor. Peki, kimlere satılıyor Samsun?

Bin 903 taşınmaz ile Iraklılar ilk sırada bulunuyor.
Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü açıkladı bu rakamları. Almanlar 150, İranlılar 90'ı, 58'i, 41'i Suudi Arabistan vatandaşı, 29'u ise Gürcistan vatandaşı ve diğer ülkelerden almışlar. Peki, yabancılar nereyi tercih ediyorlar, tabi ki Atakum’a. Nedeni basit, çünkü İlkadım’a sıkışmış Samsun batı yönüne doğru genişliyor, doğu tarafı ise sanayi bölgesi olduğundan en fazla Atakum tercih ediliyor. Gürcistanlı ve Azerbaycanlılar da listeye dahil olmuş. Iraklılar da geri kalmamışlar, onlar da listede yer almışlar. Kısaca Samsun Birleşmiş milletler gibi olmuş, parayı bastıran atın alıyor şehrin bir bölümünü.
Neymiş, ülkeye para giriyormuş. Bu topraklar kanla alındı beyler, kanla alınan toprakların parayla satılması ne kadar doğrudur?
“Vatan bir bütündür bölünemez” sözünden “vatan toprağı satılıyor” sözüne geldik.

İNDİRİM YAPILACAK MI?
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma ücretlerinde özellikle öğrencilere uygulanmaya başlanan indirimler Samsun’a yansıyacak mı? Yabancı uyruklulara tanınan haklar Türk Vatandaşlara da uygulanacak mı?
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde İstanbul’daki uygulama ilgi görmüş durumda, bazı belediyeler başlamışlar bile. Bu uygulama Samsun Büyükşehir belediyesinde gündeme getirilir sanırım. Gerçi öğrenci indirimi var Samsun’da ancak öğrenciler bu indirimlerin yeniden gözden geçirilerek rakamların aşağıya çekilmesini istiyorlar.
Bakarsınız Samsun Büyükşehir Belediyesi de öğrencilerin bu istekleri karşısında duyarlı olacaktır.

2014’DEN KALMA
Türkiye’de halen İstanbul seçimleri tartışılıyor. İstanbul’daki Samsunluları da yakından ilgilendiriyor elbet. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimleri iptal edip yenilenmesi gerektiği kararı da tartışılmaya devam ediyor. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin de konuşmasınlar.
İstanbul seçimlerini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu’nun başkanı Sadi Güven. Aynı Sadi Güven’in imzası bulunan 2014 tarihli bir karar var, bakın ne diyor:
“Kesinleşmiş seçmen listelerini yeniden incelenmesi mümkün değildir. Mazbatanın iptali istenemez. Yolsuzluk tespit edilirse seçim yenilenmez, yolsuzluk yapanlar ceza mahkemesinde yargılanır. Sadi Güven YSK Başkanı 2014”
Dünya dönüyor, haliyle insanlar da dönüyor.

GÜNÜN SÖZÜ
Kırdım diyorsun zincirlerini... Evet, köpek de çeker koparır zincirini, kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak... (Persius)