bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun, Sağlık Kenti mi?
Yazarlar // 8 Mart 2022 Salı 18:29

İsmail BAŞARAN

Samsun’da özel hastaneler yapılırken İktidardaki AK Parti yöneticileri tarafından “Samsun Sağlık Kenti oluyor” tarafından naralar atılıyor milletvekilleri de aynı sözleri tekrarlıyordu. Yapılan Hastanelerin sadece binaları yenilendi, eski binalardan yenilerine taşınıldı, sağlık yerinde sayarken yükleniciler kazandı yine.

Peki, doktor sayısında artış oldu mu, Tıp Fakültesi’nin bu hastanelere ne gibi faydası dokundu? Parası olan hastanelerde tedavi edildi de garip gureba nerede tedavi edildi?

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Hastanesi var. Yeterli oluyor mu sorusunun yanıtı ortada. Bir kişi hastaneye telefon ediyor ve randevu alacak, şimdi randevular telefonla alınıyor da, telefonu açıyor, doktorun adını ve görev yaptığı bölümü söylüyor randevuyu da alıyor. Buraya kadar olan normal yapılması gereken iş… Ancak normal olmayan tarafı, TIP Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olmak veya kontrol olmak için alınan sıranın 15 gün sonraya verilmesi. Doktora gidecek olan saç tıraşa gitmeyecek, sağlığını kontrol belki de ameliyat için gidecek. Berbere gidip sıranızı beklersiniz, doktora gitmek için 15 gün sonraya sıra verilmesi neyin nesi? Hani sağlıkta çağ atlamıştık, hani Samsun sağlık Kenti olmuştu?

Samsun Sağlık Kenti oldu tamam da, özel hastanelerle soldu, parası olmayan ne yapacak tedavi olamayacak mı, kendilerine 15 gün sonra gel mi denilecek?

 

AK PARTİ ERİYOR MU?

Samsun'da AK Parti'de iki yöneticinin istifası ortalığı karıştırdı. Grup Başkanının istifası İl yönetimini sarstı, İlçe Başkanı'nın istifasının ise 'Genel Merkeze kadar' uzandığı öne sürüldü. Samsun AK Parti'de biri İlkadım Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yavuz Yılmaz, diğeri ise Ayvacık İlçe Başkanı Ali Yiğit'in istifalarının perde arkası tartışılıyor. İstifaların nedenleri 'Genel Merkeze kadar' uzanırken, İl Başkanı Av. Ersan Aksu'nun İlçe Başkanı Yiğit'in istifasında aceleci davrandığı belirtiliyor. Yiğit'in başkan olana kadar istifası gerekmiyordu. Sayın Başkan ne yapsın belki de üzerinde yoğun baskı hissetti de istifa etti olmaz mı böyle? İstifa tek taraflıdır, gelirken adayı siz mi parti üyeleri mi belirlemişti ki sizden izin alacaktı giderken?

AK Parti’de demek işler böyle ilerliyor. Milletvekilleri adaylarını ve sıralarını Genel Başkan belirliyor tamam da gidenler için de bırakın gitsinler. Bu istifaların altında yatan gerçekler nelerdir sizce. Vatandaş baskısı mı? Yeteri kadar üye kaydetmeme baskısı mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Öfke gelince akıl gider, tamah gelince utanma gider, haset gelince bilgi gider. (Hacı Bektaş-ı Veli)