bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Örnek Değil miydi?
Yazarlar // 6 Kasım 2018 Salı 22:09

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanan Zihni Şahin, Samsun’u alt yapı ve yol konusunda örnek bir şehir yapacaklarını söylemiş. Sonra da Samsun'u alt yapı ve yol konusunda örnek bir şehir yapacaklarını ifade etmiş.

Zihni Şahin’in bu ifadeleri ne anlama geliyor diye düşününce aklıma ilk gelen şu anda AK Parti Samsun Milletvekili olan Yusuf Ziya Yılmaz yönetimine bir eleştiri mi bu?

Soru şu: Samsun, AK Parti döneminde yönetilenler tarafından örnek şehir yapılamadı mı, yapılamadıysa bunun sorumluları kimlerdir? Belediyeleri yönetenler mi, Samsun milletvekilleri mi? Yoksa AK Parti genel merkezi yöneticileri veya AK Parti’nin Meclis’teki yapılanması mı? Zihni Şahin Samsun’un bugüne kadar altyapı ve yol konusunda örnek şehir yapılmamasının suçlusunu açıklamalıdır.

Zihni Şahin Samsun’daki yatırımlarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Çeşitli noktalarda su arıtmaları yapılacak. Kanalizasyon ve atık su tesisleri yapılacak.

Tabi bunlar hep önceden planlanmış projeler değil mi?

Göreve atanan bir belediye başkanının bu şekilde bir açıklama yapmak doğrumudur sizce de?

Zihni şahin unutmamalıdır ki, öncekini çalışmamakla suçlar gibi söylemlerde bulunmak geleceği yüceltmez, saha çok akılları karıştırır.

Önümüzde yerel yönetim seçimleri var. Atanan Belediye Başkanı bakalım seçilmiş kadar oy alabilecek mi eğer aday gösterilirse.

 

KAYIP KAÇAK

Vatandaşın en büyük zamlar. Piyasaya yapılan zamlar. Bu zamların içinde doğalgaz, elektrik zamları da var elbet. Bu yetmezmiş gibi şimdi bir de vatandaşın korunması için yasaların düzenlenmemesi.

Bir elektrik konusu var. Elektrikte kayıp kaçak tartışması gidiyor. Bu konuda bazı yerel mahkemelerin aldığı kararlar da tartışılır oldu. Elektrikte kayıp kaçak konusu vatandaşın kullandığı elektrikle ilgili. Aslında kaçak konusu vatandaşla ilgili de kayıp konusu değil, bu firmanın konusu.

Firmanın kayıplarını mahkemenin aldığı karar nedeniyle vatandaş karşılayacak. Yani firma hatlarındaki kayıpların parasını vatandaştan alacak.

Bunun neresi demokrasiye ve insan haklarına uygun?

Bu resmen yasalar yoluyla vatandaşı soymaktır.

Buna da dur denilmesi gerekir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İmkânsızlık yalnız sersemlerin sözlüğünde bulunan bir kelimedir. (Napoleon)