bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Kuş Cenneti
Yazarlar // 9 Eylül 2019 Pazartesi 13:01

İsmail BAŞARAN

Atakum Samsun’un Bafra İlçesindeki tabiat varlıklarımızdan birisi olan Kuş Cenneti yine gündeme geldi. Oradaki kaçak yapıların yıkılması ve parkın düzenlenmesinden sonra ortaya atılan söylentiler mide bulandırdı, bölgede yeniden yapılanmalar başlandı başlanacak duruma gelmiş.

Umarın söylentiden ileri gitmez de kuş cenneti kuşlara kalır. Ancak Türkiye’nin son yılardaki “gelişimine” bakılırsa ormanlar yanıyor, yeşil alanlar yok ediliyor, kuş cenneti için ortaya atılan bu söylentilere de inanmamak mümkün değil gibi.

Bugünden söyleyeyim, yaşım ve sağlığım elverdiği müddetçe bir vatandaş olarak bu işin karşısında duracak ve her türkü yasal yolları zorlayacağım. Ancak burası Türkiye yasalar her zaman güçlüden yana çalışıyor. Kuş cennetinde konut yapılmasının engellenmesiyle ilgili yasa her an çıkabilir.

Çünkü Türkiye’de son yıllarda yasalar güçlüye daha fazla mal ve güç kazandırmak için çıkmaktadır. Dar gelirli vatandaşın geçim şartlarını iyileştirmek içim yasalar çıkarılmamakta vatandaşın çektiği geçim sıkıntısı yönetenler tarafından duyulmamaktadır. Hep suni gündemler yaratılıp konu değiştirilmektedir. Haliyle kuş cennetinin de gündeme alınması düşünülemez değil mi?

İnsanların geçim sıkıntısını dikkate almayanlar kuşları düşünür mü bendeki de akıl işte…

 

ASGARİ ÜCRETLİLER AÇ

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırması sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 385 TL, yoksulluk sınırı ise 6 bin 653,16 TL olarak tespit edildi. Ağustos ayında Temmuz ayına göre gıda fiyatlarında ortalama yüzde 0,21’lik düşüş yaşandı.

Rakamlara bakılırsa asgari ücretliler aç olarak yaşamaya çalışıyor, kısaca yaşamıyorlar. Bırakın yoksulluk sınırını insanların artık gözünün feri kalmadı.

He zaman vatandaşa zam geliyor tamam da yandaş yüklenicilerin vergileri neden siliniyor. Yoksa o yüklenicilerin de patronları mı var? Vergilerin silinmesi o patronları mı işine geliyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk sorumsuz bir yaşam değil, sorumsuzluklarla başa çıkabilme yeteneğidir. Brown