bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun için gelecek
Yazarlar // 13 Kasım 2018 Salı 12:16

İsmail BAŞARAN

Bu slogan Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in.

10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde Halisdemir Salonunda Canik Belediyesi tarafından yapılan tanıtımda asılıydı.

Yapılan tanıtımlarda “Samsun İçin Gelecek Osman Genç” yazıyordu ve ne anlama geliyordu?

Osman Genç Samsun’un Canik İlçesi Belediye Başkanı ve AK Parti’li. Bir dönem daha ilçesinden belediye başkanı adayı gösterilecek mi soruları kulislerde konuşuluyor. Kulislerde Osman Genç için ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak şekilde iddialar da var.

İşte bu nedenle yapılan o tanıtım dikkat çekiciydi. Osman Genç Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına sıcak bakmasa o tanıtım yazısına sanırım Samsun için gelecek yerine Canik için gelecek yazılırdı.

Afiş, toplantıyı izleyenlerin de dikkatini çekmiş olacak ki bu kelimelerin dikkat çekici olduğunu konuşanlar da vardı. Yani kim düşünmüşse sloganı iyi düşünmüştü.

Salonda Samsun’un sadece Canik ilçesinden değil başka ilçelerinden de insanların bulunması sadece Canik’i tanımak için gelmemişlerdi.

Canik’e yapılanların Büyükşehir için de uygulanıp uygulanamayacağını öğrenmek amacındandı katılımcılar.

Samsun’da kimin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday gösterileceği konuşulurken ve kulislerde isimler dolaşırken yapılan toplantıdan akılda “Samsun İçin Gelecek” sloganı kalmıştı.

Bu slogan da Samsun’a yapılanların yetersiz olduğu düşüncesinin altının çizilmesiydi adeta.

 

EKONOMİ DÜZELİYOR HA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye Ekonomisinin günden güne iyiye gittiğini açıkladı. Hem Başkan Damadı Hem bakan olan insan yalan söyleyecek değil ya. Ben de inanmıştık kendisine.

Her ne kadar benim alım gücüm her gün geriye gitse de olumlu düşünmek istiyordum.

Ancak bu düşüncemin yanlış olduğunu hatta Ekonomi Bakanı’nın da düşüncesinin yanlış olduğunu sokakta giderken gördüm ve öğrendim.

Önceki akşam Cumhuriyet Meydanı’ndaki bir AVM’nin yanından geçerken dikkatimi çekti.

O ağacın altına sürekli duran gariban atık bir lira ekmek parası istemiyordu. 50 kuruş istiyordu milletin yüzüne bakamadan, başı önüne eğilmiş durumda.

Oradan her geçen de benim gibi tanık olmuştu Türkiye Ekonomisi’nin her geçen gün iyiye gittiğine.

Orada 50 kuruş isteyen gariban Suriyeli dilencilerden değildi, Türk Vatandaşıydı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Ekonomisi iyiye gidiyor dediği ülkenin vatandaşıydı.

Demek ki yenmiş?

Söylenenlere inanmayacakmışsın, halkın arasına katılacakmışsın yanında koruma ordusu olmadan.

GÜNÜN SÖZÜ

Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. (Latin atasözü)