bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Her Yönüyle Küme Düştü
Yazarlar // 30 Nisan 2018 Pazartesi 23:20

İsmail BAŞARAN

SAMSUN HER YÖNÜYLE KÜME DÜŞTÜ

28 Nisan 2018 Samsun tarihine kara bir gün olarak yazıldı. Samsunspor birinci Lig’den düştü.

Şimdi bir gurup insan tartışacak. Yönetimi tartışacak, futbolcuları tartışacak, teknik kadroyu tartışacak, küme düşenlerin sadece bunlar olduğuna inanacak ve bundan önceki olumsuzluklarda olduğu gibi bu da unutulup gidecek.

Buradan söz veriyorum: Bu kara günün unutulmaması için gücüm yettiğince unutulmaması için yazılarımla mücadele edeceğim.

Küme düşen sadece Samsunspor değil. Samsunspor’u yönetenler de tüme düştü.

Samsunspor küme düşünce Samsun’un siyaseti de küme düştü. Samsun’un ekonomisi küme düştü, işadamları küme düştü. Samsunspor’a yardım etmemekte direnen Samsun Büyükşehir Belediyesi ve eski başkanı Yusuf Ziya Yılmaz küme düştü.

En acısı da Atatürk şehri küme düştü.

Gerçi düştü mü, düşürüldü mü diye tartışılır ya.

Bir irdelensin bakılsın sezon başından beri Samsunspor aleyhine verilen hakem kararları çıkarılsın, Kırmızı Beyaz Siyahlı takımın kaç puanının gasp edildiği gözler önüne serilsin.

Hakemlerin verdikleri kararlar incelensin. Hakem yanlış karar vermiş denilmesin. Kötü yönetimi nedeniyle dinlendirilen hakemlerin Samsunspor karşılaşmasına neden verildiği düşünülsün.

İşin asıl üzücü tarafı da bütün bunlar Spor Bakanı’nın Samsun milletvekili olduğu dönemde gerçekleşmiş olması düşünülsün.

Gerekçeleri ne olursa olsun Samsunspor küme düştü veya düşürüldü. Ancak, küme düşmeyen b.ir yönü de var, taraftarı. Yıllardır içerde ve dışarıda takımını sonuna kadar destekleyen taraftarı küme düşmedi. Küme düşmeyen bu taraftara bundan sonra çok daha büyük görevler düşüyor.

Samsunspor’u sonuna kadar desteklemek, düştüğü Ligden çıkabilmesi için her zaman yanında olmak bu görevin başında geliyor.

Samsunspor’un taraftarının üzerinde durması gereken bir başka konu da Kırmızı Beyaz Siyahlı takımı bu günlere götürenlerden hesap vermelerini istemek ve bu hesap verilene kadar işin arkasını bırakmamaktır.

 

ADAY GÖSTERME SORUNU

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Ortalık o nedenle toz duman olmuş durumda, kimler aday olabilecek, insanlar aday tercihlerini kimden yana gösterebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu bu konuda bir karar aldı. Karara göre yurt dışındaki yurttaşlarımız Cumhurbaşkanı adayı gösteremeyecek.

Ne demek bu, gösterilecek adaya oy vermeleri istenecek ancak kendileri aday gösteremeyecekler. Bunun demokratik olmadığı ayan beyan ortada.

İşte bu nedenle yurt dışında yaşayan milyonlarca seçmenin cumhurbaşkanı adayı gösterememesine Saadet Partisi'nden itiraz geldi. Saadet Partisi, resmi yazıyla başvurduğu YSK'dan konuyla ilgili düzenleme yapmasını talep etti.

Parti, yurt dışındaki seçmenlerin cumhurbaşkanı adayı gösterememesinin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyerek, YSK'dan kolaylaştırıcı düzenleme beklediğini kaydetti.

YSK bu konuda ne karar verecek bekleniyor.

Milletvekilliği seçimlerinde oy kullanabilecek olanlar, aday gösterilecek adaylara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verebilecek insanlar kendi adaylarını belirleyemeyecekler.

YSK’nın bu uygulaması bile Türkiye’de seçimlerin şaibeli yapılacağının bir göstergesi değil midir?

 

YILMAZ HELALLIK İSTEMELİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap edep helallik almalı.

“Sizleri bunca yıldır yönetiyorum, şu kadar hizmet yaptım, hizmetlerimden memnun musunuz” diye sormalı, sormalıda o yürek var mı acaba?

Öyle ya, meydana çıkacak helallik isteyeceksin, ya birileri çıkıp da “Hacı Bey hakkımızı helal etmiyoruz” derse ne olacak?

Bunu düşünmek bile istemiyorum.

İşte bu korku yüzünden sadece belediye çalışanlarından helallik almakla geçiştirecek işi, kısaca şu kadar yıldır yönettiği ilin halkının karşısına çıkmaktan sanırım korkacaktır.

Gerçi korkunun ölüme faydası yoktur derler. Her fani bir gün gelecek ölecektir. Her fani de gün gelince siyasi mevta olacaktır.

Ben de kendisinden bir helallik istiyorum.