bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SAMSUN EKONOMİSİ
Yazarlar // 25 Aralık 2019 Çarşamba 12:59

İsmail BAŞARAN

Samsun milletvekili Erhan Usta açıklanan milli gelir sonuçlarına dikkat çekti ve Samsun Ekonomisinin içler açıcı olmadığını söyledi.

İşe durum bu, Erhan Usta şimdi iktidarda değil, oysa daha önce iktidardaydı. Acaba ekonominin içler acısı olduğu, kendisi İktidar sıralarındayken iyimiydi?

Usta, Samsun ekonomisinin on üç yılda sekiz basamak gerilediğini dile getirdi. Durum bu tamam da Samsun ekonomisinin daha üst sıralara gelmesi için nelerin yapılması gerektiği de açıklanmalı.

Örnek mi, mesela üretim gittikçe azaldı, ovalar ürün vermez duruma geldi, üretici gerektiği kadar desteklenmedi. Bütün bunlar yapılırken içlerinde Erhan Usta’nın da bulunduğu Samsun milletvekilleri neredeydi?

Öncelikle milletvekili olarak halk tarafından seçilip Büyük Millet Meclisi’ne gidenler sadece parmak kaldıran ilkokul öğrencileri9ne benzememeli, liderlerin söylediklerine biat etmemeli, görüşlerini orada da açıklamalı. Bu gerilemenin nedenleri ve alınması gereken önlemler de sıralanmalı.

Samsun bu kadar gerilemeyi hak etmiyor, millet bahçeleri yerine fabrikalar kurulmasını üretilmesini ve işsizliğin azalmasını bekliyor Samsun’lu. Bunlar yapılmadıkça, üretim artırılmadıkça Samsun ekonomisi daha çok geriler, bu da fazla uzak değil herhalde. Er0han Usta’nın da sorduğu gibi:

Samsun Neden Sahipsiz? Bu kadar potansiyeline rağmen, Samsun ekonomisi neden tarihi dip seviyesinde? Neden her geçen gün kan kaybediyor? İktidar milletvekillerinden var mı cevap verecek kimse?

ÇOCUK MECLİSİ DE KURULMALI

Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi kuruldu ve ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Böyle bir irişim neden yapıldı önce ondan başlamalı başlanmalı öncelikle Belediye Başkanı Cemil Deveci Atakum'un gençlerle birlikte yönetilmesi gerektiğini vurgulamış. Deveci, gençleri Atakum Belediyesi'nin yönetimine katılıp kendilerini yönetmeye çalışmış. Sonra da Samsun’un Türkiye’ye örnek olmasını istemiş. Başlangıç doğru tamam da çocuklar ne olacak?

Samsun’da bugün düşünülen konu yine bir CHP’li başkan tarafından yıllar önce Sinop’un Ayancık ilçesinde düşünülmüş ve uygulanmıştı.

Hatta Çocuk Meclisi kurulmuş burada alınan kararlar Belediye Meclisi tarafından incelenip büyük bölümü onanmış ve uygulamaya geçilmişti.

Herhalde böyle bir meclisin de kurulması gerekir, önce Atakum’da sonra da Samsun’un tümünde. Çünkü çocuklar da bu ilde yaşıyorlar, büyüklerin doğru bildiklerini çocuklara dayatmaları ve yapılmasını istemeleri, bu çocukların düşünmelerini ve uygulamalarını engelleyecektir. Sonra a iyi nesiller yetişmiyor denilecektir. Büyükler önceleri kendileri sorgulamalıdır:

Bizler çocukların iyi eğilmeleri için ne yapıyoruz?

GÜNÜN SÖZÜ

Elektriği Edison buldu, faturayı biz ödüyoruz…