bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Birinci Oldu
Yazarlar // 23 Ağustos 2019 Cuma 22:19

İsmail BAŞARAN

17 yılı aşkın zamandır Türkiye’yi yöneten AK Parti hükumetinin  ne kadar zamcı olduğu ortada dururken halen de piyasaların ucuzlayacağına inananlar var ya işte onlara sözüm:
İçinizde biraz olsun Allah korkusu varsa vatandaşa artık yalan söylemeyin ve gerçeklerle önce kendiniz yüzleşin sonra da vatandaşı yüzleştirin.
Akaryakıta, sigaraya, haliyle piyasanın petrol türevlerine dayalı tüm üretim emtialarına ÖTV vergisi geliverdi.
ÖTV vergisinin açık okunuşu nasıldı?
Özel Tüketim Vergisi mi?
Resmiyetteki adı öyle yerinde ise şöyle okunuyor: Öttürün Türk Vatandaşını.
Ötmesine ötüyoruz da tavuk gibi değil bir horoz gibi ötebilsek.
Bu ülke işte o zaman manda olmaktan kurtulur. Türkiye bir namda mı? Açılışına bakalım da ne olduğuna sizler karar verin:
Manda ve Himaye, kendini yönetemeyecek ülkeler yönetecek ve yükseltecek duruma gelene kadar diğer ülke ve cemiyetlere verdikleri yetkiye manda denir.
Türkiye bir süre namda ile yönetilmişti tarihte sonrasında ulus bu yönetime karşı durdu ve mandayı kovdu, bunda da Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük rolü oldu.
Yeniden Türkiye’nin manda ile yönetilmesini isteyenler Atatürk'ü karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Ancak ne hikmetse yargı bu karalama karşısında suskun kalıyor. Bugün Atatür’ün karalanmasına karşı suskun kalanlar unutmasınlar ki bugüne karşı karalama kampanyalarına karşı da suskun kalacaklardır. Bugün bir dolu verginin sırtına yüklendiği vatandaş yönetimin hat yaptığını elbet görecektir. Sesini çıkarmayanlar homurdanmaya başlamış durumdalar unutulmasın ve bu homurtulara yönetenler kulaklarını tıkamasın.
Bırakın tüm Türkiye’yi sizlere Samsun’dan bazı rakamlar verelim ki Türkiye örneğini sözleriniz önüne serelim:
Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü verilerine göre; 2019 yılında 17 bin 172 kişi işsiz kaldı, 15 bin 701 kişi ise işe yerleştirilmiş. Bu rakamların açıkçası işsizler sayısının günden güne artması demektir.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünce, 2019 yılı içi Samsun için konulan işe yerleştirme hedefinin 26 bin 200 iken, henüz 8 aylık süre içerisinde bu rakam 15 bin 701'e ancak ulaşabilmiş. Bu rakamlar da İşe yerleştirme eksikliği konusunda Samsun’u Türkiye birincisi yapmış.
Şimdi birileri çıkıp Samsun birinci olmuş diye övünse alkışlayanlar da olacaktır mutlaka. Çünkü biz halk olarak rakamlara ve istatistiklere inanır hale gelmişiz.
Oysa istatistik yanlık rakamların doğru toplanmasıdır. Ve bu unutulmamalıdır. Önemli olan aşağıdan değil yukarıdan birinci olabilmektir. Tüketimde değil üretimde birinci olabilmektir.
Samsun maalesef bu konuda sınıf atlayamamıştır.
Elbet bunun suçlusu ve sorumlusu Samsun’da yaşayan halk değil ekonomiyi ve belediyeleri israflı yönetenlerdir.

GÜNÜN SÖZÜ
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. HZ. MUHAMMED