bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Bakansız Kaldı
Yazarlar // 11 Temmuz 2018 Çarşamba 00:02

Ragıp GÖKER

Samsun seçmeni iktidar olacak partiyi önceden bilir.

Samsun seçmeni Serbest Fırka’nın birinci çıktığı seçimin yanı sıra, 73 ve 77 seçimlerindeki CHP çoğunluğu hariç, bugüne kadar hiç yanılmadı.

Samsun’dan birinci çıkan parti, ülkede kadar hep iktidar oldu.

Demokrat Parti gibi Adalet Partisi ve Anavatan Partisi'nin iktidara geldiği seçimlerde iktidar olacak partiye oy verdiği için bakanlık verilerek ödüllendirilmişti bu şehir.

AK Parti iktidarı döneminde de bu özelliğini sürdüren Samsun’un, 16 yıl boyunca hep bir bakanı oldu.

Son seçimde büyük oy kaybı yaşanması nedeniyle cezalandırıldığı için mi bilinmez AK Parti iktidarının bu son döneminde ilk kez bakan koltuğu verilmedi Samsun’a.

Oysa adım gibi eminim, Çiğdem Karaslan, Ahmet Demircan ve Yusuf Ziya Yılmaz’dan biri bakan olmayı bekliyordu.

Cumhurbaşkanı TBMM içinden sadece 4 milletvekilini bakan yaptı.

Berat Albayrak ve Abdülhamait Gül’e bakanlık verileceğini tahmin edenlerdenim ama Süleyman Soylu’nun koltuğunu korumasını beklemiyordum doğrusu.

Cumhurbaşkanı, Soylu’yu yeniden İçişleri Bakanı atarken, geçiş sürecinde polis ve jandarmadaki yapının bozulmasını istememiş olabilir. Tıpkı, Abdülhamit Gül’ü atama gerekçesinin de, yargıdaki yeni yapılanma sürecinin akamete uğramasını istememiş olması gibi.

Gül’ün, Cumhurbaşkanı’nın AK Parti içinde en güvendiği isimlerden biri olduğu, bu nedenle bakan yapılacağı zaten konuşuluyordu.

Berat Albayrak’ı söylemeye gerek yok.

Ailesinin bir ferdi olması nedeniyle Berat Albayrak’ın, Ak Parti içinde herhangi bir isimle kıyaslanması da mümkün değil.

Parti içersinden hiç kimse bakan yapılmasa bile, Berat Bey’e bakanlık verilmesi bu ülkede sanırım kimseyi şaşırtmazdı.

Dışişleri Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu’nun atanma gerekçesi ise kanımca uluslararası düzeyde tanınıyor olmasıdır.

Cumhurbaşkanı diğer bakanları da yakın çalışma arkadaşları arasından seçmiş.

Önceki hafta uyum yasalarıyla ilgili yayınlanan KHK ile her kurum için karar verme yetkisi Bakanlar Kurulundan alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştı.

Bu nedenle çok sayıda bakanlık beklenmiyordu.

Çoğu dışarıdan atanması nedeniyle siyasetten uzak seçilen Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Güçlü Lider’ imajını bir kere daha pekiştirirken, bu durum muhalefetin de Cumhurbaşkanı için ileri sürdüğü ‘’Tek Adam rejimi kuruyor’’ iddialarını ise güçlendirmiş oldu.