bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şahin ve Usta aday olursa
Yazarlar // 13 Aralık 2018 Perşembe 12:39

İsmail BAŞARAN

Samsun’da ortalık karışacak mı?

Bu sorunun cevabına bugünden evet diyebiliriz. Bunun olasılığı da fazla görünüyor.

Nedenlere gelince şöyle özetlenebilir. Cumhur ittifakının başkanlık seçimlerinde Samsun’da aldığı oylara bakılırsa MHP’nin büyükşehir için aday gösterecek olması kafaları karıştırdı.

MHP’nin adayı Erkan Usta mı olacak? Devlet Bahçeli’nin Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı, Samsun'da Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olarak göstereceği öne sürüldüğü duyulunca MHP seçmeninin aklındaki bulanıklık gitti gibi.

MHP İl Başkanı Taner Tekin de, "Erhan Usta'nın aday gösterilmesi için Samsun'da ciddi bir kamuoyu oluştu" ifadesinin kullanılması, aday gösterilmeyen Zihni Şahin’in de adının çeşitli partilerle anılır olmasının yanında bağımsız yani çatı adayı olarak seçime girmesi için baskıların artması ittifakı gerçek bir zora sokacak.

Bunlar AK Parti’nin Mustafa Demir’de ısrarını sürdürmesi ve Zihni Şahin’e görev vermemesi Samsun’da doğu Karadeniz bölgesi lobilerinin bastırdığı ve iktidar partisinin de bu riski göze alamayacağı konusundaki görüşler de gündemdeki yerini koruyor.

Bu belirsizlikler ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasını geciktiriyor gibi. Bu seçimlerin muhalefet partilerinden daha çok Cumhur ittifakını zora sokuyor.

MHP’nin de AK Parti adayına hangi ölçüde oy vereceğini yolundaki soruların cevabını henüz bulmadığını saha ortaya koyuyor.

Başkanlık seçimleri Türkiye’nin geleceği için ortaya atıldı da belediye başkanlığı seçimlerinde de Türkiye’nin geleceği için mi seçmene yutturulacak?

 

KORKU MU VAR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Samsun’da belediye başkanı adaylarını henüz açıklayamaması “acaba korku mu var” sorusunu gündeme getirdi.

Bu konuda Cumhurbaşkanının henüz karar verememesi merkeze giden araştırma sonuçlarına güvenmemesi mi yatıyor? Gizliden gizliye yapıldığı iddia edilen yeni kamuoyu araştırmaları kafaları karıştırıyor olmalı ki bir türlü sonuca varılamıyor.

Korku dağları bekler sözü geliyor aklıma da korkunun Samsun’da hangi ilçede olduğunu tam kestiremiyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Memleketi temelinden yıkan, milleti esir ettiren, iç cephenin düşmesidir. M. Kemal Atatürk